Kulturkvelder høsten 2021

22. september starter vi opp høstens kulturkvelder i Kongsberg kirke, og får besøk av teolog og skribent Åste Dokka. I fjor kom hun ut med boken «Leve vanskeligere. En elendighetsteologi».

På onsdagens kulturkveld vil hun i samtale med sogneprest Reidar Aasbø reflektere over hva kristendommen har å tilføre et rotete og kanskje til tider kaotisk hverdagsliv. Kristendommens bidrag er ikke nødvendigvis å love gull og grønne skoger eller forbedring, men heller en hjelp til å forsones med det komplekse.

Åste Dokka (41) studerte teologi ved Teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo og tok senere doktorgrad her. Hun har jobbet som byråkrat i Kirke- og kulturdepartementet, som menighetsprest og studentprest og som forlagsredaktør, kommentator og podkastvert i Vårt Land.

Senere i høst har vi følgende tema på kulturkveldene i kirke:

27.10: «Hans Nilsen Hauge i går og i dag» - foredrag ved Bernt T Oftestad, professor i Kirkehistorie. Musikalske innslag ved Victoria Oftestad.

29.10: «Haugespor - Skaparånd, spetakkel … og strikkepinnar» - teaterforestilling av Ryfylke Livsgnist. NB: billetter (se TicketCo).

24.11: Temakveld om våpenproduksjon og etikk (del av Bispevisitasen).

8.12 (program kommer)

Dørene åpner 18:00 med servering av kaffe og kake. Fri inngang - hjertelig velkommen!

Kontaktinformasjon for Kongsberg og Jondalen menighet

Kongsberg kirkekontor

Hasbergsvei 36

(KRONA, 6. etg)