Koronasituasjonen i land og kirker NMS samarbeider med

Informasjon fra Etiopia, Pakistan, Midt-Østen, Anafora/Egypt, Madagaskar

Etiopia

NMS samler inn 50 000 NOK til Corona materiell og forebygging gjennom WEWEP ​ (Western Ethiopia Women Emowerment Programme) og mot 6 synoder i Mekane Yesus kirken i West Wollega. Prosjektet går på utdeling av sanitets materiell og bevisstgjøring om Corona viruset i regionen. Arbeidet gjøres i samarbeid med regjeringen. WEWEP  jobber daglig med å utruste kvinner gjennom blant annet ledelsestrening, det drives undervisning i menighetene om styrken med at kvinner og menn får samme muligheter, samt det er etablert låne og spare grupper blant kvinner. Arbeidet finner sted i et område med etnisk spenning, der elektronisk kommunikasjon har vært borte i en lengre periode. På tross av dette viser prosjektet gode resultater. 

NMS samler inn 50 000 NOK til styrke kapasiteten på vann og helsetjenester og materiell til et av de fattigste regionene i Etiopia. Prosjektet skjer i samarbeid med Mekane Yesus opp mot Gumuz folket i Blånildalen som NMS er kalt til å tjene. Gjennom et allerede eksisterende prosjekt ved et ungdomssenter vil de bruke nettverket med unge mennesker for å distribuere informas​jon, vann og helseutstyr til trengende i regionen. 

Pakistan

NMS samler inn 50 000 NOK til Church of Pakistan og Diocese of Peshawar (Peshawar bispedømme) sitt initiativ med å dele ut matpakker og bevisstgjøring om Corona viruset i slummen. spesielt mot den marginalisert kristne menigheten der. Bispedømmet ble etablert i 1980 og er et av de største bispedømmene i landet. Totalt lever det 100 000 kristne i provinsen med totalt 17 millioner innbyggere. De driver blant annet utdanningsinstitusjoner (21), misjonssykehus (2), omsorgssentre (2) og har et eget responsteam som bistår uavhengig av kaste eller samfunnslag ved naturkatastrofer som flom eller jordskjelv. 

Midt-Østen

NMS samler inn 2000 USD, drøyt 20 000 kr til MADEV for å lage video med chat for å gi svar på spørsmål mottakeren har. Hensikten er å yte psykologisk støtte til familier for å håndtere krisen de er inne i. Temaer er hvordan håndter vold i familien, samt frykt, angst og mismot for framtiden. MADEV har samarbeidet med NMS siden 1990 og var den første samarbeidspartneren da arbeidet startet i Midtøsten. De har høy kompetanse på media og online plattformer, samt et stort nettverk de kan nå ut til under nedstengningen av det Egyptiske samfunnet.

Anafora/Egypt

NMS samler inn 50 000 kr til landsbystøtte for mennesker som bor ved retreat og konferansesenteret Anafora utenfor Kairo i Egypt. I disse dager får senteret ingen inntekter, noe som har ringvirkninger for de som bor på og ved senteret. På tross av situasjonen forplikter senteret å vise barmhjertighet og hjelpe sin neste. Støtten vil bidra til å gi flere hundre familier basis matvarer, helsemateriell og bistand fra helsepersonell. Anafora driver til vanlig traumebehandling av kvinner som er utsatt for vold og overgrep, samt arrangerer en egen sommerleir for gutter som har falt ut av skolen. De får undervisning, hjelper til praktisk ved senteret mot betaling. På den måten kan de komme tilbake på skolen, samt tjene penger til sine familier. Tiltaket er med på å forebygge barnearbeid.

Madagaskar

NMS samler inn kr 200.000 til forebygging og helsemateriell til kirkens omsorgsentre rundt om i landet. Disse omsorgsentrene tar seg av folk som ikke får hjelp andre steder og har stor betydning for stell av syke.

Kontaktinformasjon for Samarbeid menighet og misjon

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke

Postboks 799 Sentrum

0106 Oslo

E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Ansvarlig redaktør: Knut Hallen (kh558@kirken.no)

Nettredaktør: Olav Dahle Svanholm (os266@kirken.no)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"