- I 2021 skal vi fortsette å være der.

Biskop Solveig gir håp om at 2021 skal bli et annus mirabilis - et vidunderlig år - i sin nyttårstale til alle i Hamar bispedømme.

Hvert år inviterer biskopen til nyttårsmottakelse for alle ansatte og inviterte gjester til bispegården i Hamar. Mottakelsen har vært en hyggelig møteplass for alle som til daglig har sitt virke i hver sine kommuner i Hamar bispedømme. Hit inviteres også biskopens samarbeidspartnere til å dele en høytidsstund ved inngangen til et nytt år, men også for å dele fellesskap og ønsker for det nye året.

Ny vri med pandemi

I år har den tradisjonelle mottakelsen ikke latt seg gjennomføre på grunn av smittesituasjonen i forbindelse med Covid - 19. Det sosiale fellesskapet må bero, men nyttårshilsener kan vi dele digitalt.

Biskop Solveig viser til håpet i sin nyttårstale.

Hun viser oss hvordan kirka i 2020 ble et sted der folk søkte trøst og håp da pandemien gjorde hverdagen utrygg og uforutsigbar. 

I nyttårstalen sin peker biskopen framover mot store markeringer som ligger foran oss. I 2021 skal vi blant annet markere at det er 1000-år siden Olav den Hellige brakte med seg kristendommen til Gudbrandsdalen. Det ble en endring og en ny retning for folket der, men endra etterhvert også hele landet. Hun trekker også fram flere av sine hjertesaker og gir håp. Som hun sier i talen:

- I 2021 skal vi fortsette å være der. Vi skal møte ungdom på digitale plattformer når det er nødvendig, men vi skal også gjøre det vi kan for å møte de fysisk. Vi kan møte de ute rundt et bål, på en vandring, i små kohorter inne i kirkerommet. Vi skal skape rom for de unge, sammen med de unge. Vi skal møtes med rom for å snakke om livet.

  • Rom der det er lov å være seg selv.
  • Rom for å være redd, bekymret, glad og frustrert og vi skal møte de med det største vi har som er Håpet.

Håpet i regnbuens løfte som har blitt hengt opp i vinduer og langs veier dette året. Løftet som åpenbares i barnet i krybben som forener himmel og jord og gir frelse til alt som er skapt.

 

Bispedømmerådet er Hamar bispedømme sitt folkevalgte organ. Det er rådet som tilsetter prester, vedtar strategier og planer, og er arbeidsgiver for de ansatte på bispedømmekontoret. 

Leder av bispedømmerådet, Gunhild Tomter Alstad tar tak i Hamar bispedømmes visjon, Hellige rom for alminnelige liv, når hun hilser innbyggerne godt nytt år. 

- I inngangen til 2021, dette nye året, trenger vi håp og visjoner for framtida. Her har kirka en avgjørende viktig rolle! Jeg vil gjerne få takke alle ansatte og frivillige som har gjort og fremdeles gjør en enorm innsats for kirka vår og for å skape hellige rom for alminnelige liv. Deres innsats er viktigere enn noensinne. Innsatsen deres bidrar til samhold, kristent fellesskap og håp, og det trenger vi for å leve våre alminnelige liv.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"