Tilbud til unge voksne med sorg

– Andres åpenhet gjør det lettere å sette ord på det en selv synes er vanskelig, sier Camilla Oulie Eskildsen. Studentprestene i Oslo tilbyr nå sorggrupper for studenter og unge voksne i hovedstaden.

Studietiden er en spesiell tid. Mange har flyttet hjemmefra og bor i byer uten et stort nettverk. Studiene kan være vanskelige og eksamenstiden krevende. Noen kan det oppleve at de ikke har noen å dele sorgen med. Mens andre kan skyve sorgen til side på grunn av stress.

– Ett av målene vi har formulert er at vi skal få leve gode liv. At studentene skal mestre studiehverdagen og å få en hverdag, sier Camilla.

Sorg kan gjøre oss syke, men for de fleste er det en normal reaksjon ved tap av noen som står en nær. Gjennom sorggruppen blir opplevelsen normalisert og det kan gi studenten trygghet til å slappe av.

– Så kan man tillate seg å tenke at sorgen får nye former, kanskje blir den lettere å leve med, uten at det betyr at man har glemt den man sørger over, sier Camilla.

Klikk deg inn på hjemmesiden Kirke 18/30 og les mer om dette tema og andre ting som berører unge voksne.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"