Forandringshuset til Ellingsrud kirke

Oslo bispedømmeråd stiller med økonomisk garanti for at KFUK-KFUM skal etablere et Forandringshus i Ellingsrud kirke.

Oslo bispedømmeråd hadde mandag sitt siste møte før sommeren. Der ble det enstemmig vedtatt å legge til rette for at KFUK-KFUM får drive Forandringshus fra Ellingsrud kirke.

Slik lyder vedtaket:
«Oslo bispedømmeråd stiller økonomisk garanti på inntil kr 2.780.000 for perioden 2020-2023 for etablering av Forandringshuset KFUK-KFUM i Ellingsrud kirke.

Garantien forutsetter at Kirkelig fellesråd i Oslo i samarbeid med Furuset og Ellingsrud menighet istandsetter lokalene i Ellingsrud kirke i tråd med premissene i prosjektskissen».

Muligheter

Daglig leder Øyvind Mehl Landmark fra KFUK-KFUM Forandringshus var invitert til møtet for å orientere. Han var tydelig på at Ellingsrud er et bra sted å etablere et Forandringshus.
- Det vi ser i forhold til Ellingsrud, og som er viktig for at vi sier ja takk, er at det er et behov på alle de områdene vi jobber på.  Det er få aktører som jobber der, samtidig som det er en bydel som egentlig går ganske bra.  Med alminnelig gode møteplasser er det mulig å gjøre en forskjell på Ellingsrud og å være kirke på ny måte, sa han.

KFUK-KFUM sier selv følgende om hva et Forandringshus er:
«Forandringshusets viktigste oppgaver er å bygge åpne, trygge fellesskap, der barn og unge kan være seg selv og leve og utvikle seg som hele mennesker. Vi er kontinuerlig i forandring for å sikre at det vi gjør svarer på barn og unges behov. Alle unge mennesker trenger å bli bekreftet, hørt og utfordret slike at de tør være seg selv og har mot til å stå opp for andre».

Glede

Mange av medlemmene i bispedømmerådet uttrykte forventning til prosjektet, over at det blir økt aktivitet i Ellingsrud kirke.

Leder av bispedømmerådet, Gard Sandaker-Nielsen, var en av dem.
- Vi har stor tro på dette prosjektet i Ellingsrud kirke og håper at det vil et viktig tilskudd til arbeidet i Ellingsrud og Furuset menighet. Dette kan bli veldig bra både for menigheten og lokalsamfunnet rundt Ellingsrud, i tillegg til Oslo som helhet. Så håper vi selvsagt at prosjektet relativt kjapt kan bli fullfinansiert, slik at vi kan bruke midlene på andre gode satsinger i bispedømmet, sier han.

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"