Nattåpent i Paulus kirke

Oslo bispedømme holder Paulus kirke på Grünerløkka åpen om natten fra og med 9. februar til 5. april.

Hver eneste natt er det mennesker i byen vår som ikke har noe sted å være eller hvile. De er i alle slags livssituasjoner, men har til felles at ingen dører er åpne på natta, foruten legevakta.
Det er vondt å vandre hvileløst rundt uten et sted å gå til, og for de fleste er det nedbrytende eller helseskadelig å måtte oppholde seg ute om natten nå på vinteren.
 

Vi får rapporter fra menigheter som driver Åpen kirke på dagtid at flere besøkende gir uttrykk for at de gruer seg til natten og ikke vet hvor de skal gjøre av seg.
Altfor ofte gjennom vinteren må akuttovernattingene som drives av Kirkens bymisjon og Røde kors avvise folk i døra på grunn av plassmangel. Og kommunens akuttiltak trer ikke i kraft før gradestokken viser minus 10.
Oslo mangler et forutsigbart nattilbud.

- Eg er kyrkjeleiar i Oslo 24-7, like mykje på natta som på dagen, sier biskop Kari Veiteberg.
- Eg ser det som naudsynt å opne ei kyrkje, eit heilagt rom, for at folk i Oslo skal kunne ha ein varm stad å komme til. Vi kan ikkje ha det slik i byen vår at menneske berre opplever stengde dører nattestid. Det er uverdig, og det set liv og helse i fare. Paulus kirke, midt på Grunerløkka blir opna 9. februar og ho har open dør frå kl 22-07, men dette er berre ei kortsiktig løysing. Eg kjem også til å kontakte den politiske leiinga i kommunen for å drøfte situasjonen og korleis føreseielege tiltak kan kome til.
 
 
Kari Veiteberg, biskop i Oslo
Menighetsrådet i Paulus og Sofienberg menighet
Staben i Paulus og Sofienberg menighet

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"