250 år siden Hans Nielsen Hauge ble født

I april i år er det 250 år siden Hans Nielsen Hauge ble født. Dette markeres hele året, startskuddet går i Oslo 18. februar.

Foreningen Hauge 2021, med utgangspunkt i Fredrikstad, har tatt initiativet til feiringen. I tillegg er det dannet en nasjonal rådgivende komite som ledes av Kjell Magne Bondevik.

 

Organisasjonen Hauge 2021 har tatt initiativet til utvikling av nytt besøkssenter på fødestedet Hauges Minde i Fredrikstad, utstilling, bok-utgivelse og flere arrangementer.

 

Alle arrangement og informasjon om hva som skjer finnes på nettsiden opprettet for jubileet. 

 

Den offisielle starten på 250-års-jubileet markeres med et symposium i Oslo 18. februar. Med foredrag, samtaler og kulturelle innsalg blir det satt søkelys på Hans Nielsen Hauge, bevegelsen han startet og hvordan arven fra ham kan utfordre kirke og samfunn i dag.

Endelig program legges ut i midten av januar. Programmet vil bli strømmet, slik at det er mulig å delta uten å være til stede i Samfunnssalen i Oslo.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"