«Nyttårsmottakelsen er en anledning til å samle ledere og andre jeg har møtt gjennom årene. Både som en takk for samarbeidet, og for å bekrefte et felles ønske om å bygge et godt samfunn med rom for alle», forteller biskop Kari.
I Borg bispedømme er det en etablert tradisjon at biskopen og bispedømmerådet inviterer samarbeidspartnere, offentlige myndigheter og medarbeidere til en nyttårsmottakelse. Arrangementet gir en mulighet til å samle ulike aktører med et samarbeidsforhold til bispedømmet. Nyttårsmottakelsen gir anledning til å reflektere over året som har gått og se fremover mot det kommende. Nyttårsmottakelsen er en arena for å styrke båndene mellom deltakerne, utveksle gode ønsker, og forsterke felles innsats for samfunnet.
Vi lever i en tid preget av uro og vanskeligheter, både nasjonalt og globalt. Midt i all elendighet og uro er det viktig å huske på de gode og betydningsfulle øyeblikkene, håpet og fellesskapet.
Ofte kan vi føle oss hjelpeløse som enkeltpersoner og at vi i liten grad kan påvirke eller bidra til å skape endring. Selv om vi enkeltvis kanskje ikke kan stoppe større utfordringer som krig eller naturkatastrofer, betyr ikke det at våre handlinger er meningsløse. Vi kan alle starte med små handlinger. Små gjerninger og gester som et smil, å vise hensyn til andre på bussen, eller å takke noen for deres innsats, kan ha en større innvirkning enn vi tror. Sammen kan vi gjøre utfordringer og vanskeligheter lettere å bære. Vi må også huske å ta vare på oss selv og tillate oss å føle på det som kan være vanskelig, skremmende eller sårt. Vi er alle mennesker.
Ordføreren i Fredrikstad, Arne Sekkelsten, uttrykte det slik under velkomsttalen: "Den beste medisinen for et menneske er et annet menneske." Selv om sitatet har røtter i Røde Kors, understreker det viktigheten av fellesskap og medmenneskelighet. Vi må ta vare på hverandre, og sammen kan vi bygge et samfunn preget av håp for alle. Når hver enkelt av oss føler seg sterkere og mer håpefull, har vi potensial til å oppnå store endringer.