Borg bispedømme oppfordrer alle sine menigheter til å bli med!
Dagen markeres andre søndag i november, som i år faller på 13. november, men kan også markeres på en annen egnet søndag som passer i menigheten. Det viktigste er å bruke en søndag til å spre kunnskap, utfordre i forkynnelsen, gi en gave og la seg inspirere av mennesker som lever i land der det virkelig koster noe å leve ut kristen tro.
Prekentips, bønner og andre ressurser til gudstjenesten finner dere på Stefanusalliansen sin hjemmeside, www.stefanus.no.
Kirkens plikt å løfte frem de glemte forfulgte
Kristne drepes og kidnappes i Nigeria, ofte uten at norsk presse omtaler tragedien. På Søndag for de forfulgte (SFF) løfter vi frem og ber for de glemte forfulgte.
Det er mange grunner til å markere Søndag for de forfulgte i norske menigheter. Her er noen av dem:
- I Pakistan kidnappes kristne jenter og hindujenter av muslimske menn som tvangskonverter dem og tvinger dem til ekteskap. Stefanusalliansens partner bidrar årlig til frihet for noen av dem.
- I Nord-Korea fengsles kristne, noen av dem puttes i landets mest beryktede fangeleirer der det knapt er mulig å komme levende ut. Kristne som klarer å unnslippe Nord-Korea, forteller sine historier gjennom Stefanusalliansens partnere, historier som menigheter kan bruke til informasjon og forbønn.
- I India retter hindunasjonalistiske voldsgrupper angrep både mot muslimer og kristne. Historier får du gjennom Stefanusalliansens venner som stiller opp for folk som nektes sin trosfrihet.
- I Tyrkia må små kristne kirker leve under helt andre betingelser enn det muslimske flertallet. Men menigheter rapporterer om at nye kommer til tro. I Nord-Irak og Nord-Syria må kristne flykte for tyrkiske luftangrep mot kurdiske baser. I Irak og Syria kjemper folk seg tilbake til et liv etter år med terror og brutal krig. Stefanusalliansens partnere er der for mange.
- I Sentral-Asia lever pastorer under et kraftig press fra omgivelsene. Hos en av Stefanusalliansens partnere i et annet land får de en pustepause for å samle nye krefter.
Nettopp i år kan det være en ekstra grunn til å markere Søndag for de forfulgte. En del menigheter sliter med at oppslutningen om gudstjenester har sunket sammenlignet med tiden før pandemien som periodevis innebar stengte kirker. Kanskje kan norske menigheter inspireres av kristne i land som til daglig møter restriksjoner? Hva kan iranske kristne som ikke har et lovlig gudshus å be i, lære norske menigheter om viktigheten av fellesskap og gudstjeneste?
Utfordringen om å markere SFF går til alle menigheter i Den norske kirke og til alle frikirker. Engasjementet på den aktuelle søndagen kan strekke seg fra offer og informasjon under kunngjøringene i den ene enden av skalaen, til en hel gudstjeneste med vekt på temaet i den andre enden.
For mer informasjon og spørsmål, kontakt post@stefanus.no.