Black lives matter

«Min nabo, barnet i en flyktningeleir, min venn i et annet land eller det ufødt barn, alle er like mye verd. Alle liv gjelder», skriver sokneprest i Strindheim menighet, Lise Martinussen.

Folk trekker til gatene, i protest og i fortvilelse over brutalitet og rasisme. Noen snakker om at vi finner rasisme også mellom oss nordmenn, derfor må vi alle snakke om dette temaet også i Norge. Hva skjer? Er vi redd for det fremmede eller vet vi ikke hvordan vi skal forholde oss til hverandre lenger?

Kristen tro holder fram det ukrenkelige menneskeverdet. Dette er et fokus som må pleies og aktualiseres, hele tiden. Det har historien dessverre vist oss. Derfor er jeg glad for at våre biskoper denne våren har gått ut med en rekke uttalelser som gir oss en klar retning for hvor kirka står i slike spørsmål. Det viser oss ei kirke som holder fram Gud som skaper, det kristne synet på menneskets ukrenkelighet og som samtidig tar del i samfunnets utfordringer. Det gir håp og det gir trøst. Min nabo, barnet i en flyktningeleir, min venn i et annet land eller det ufødt barn, alle er like mye verd. Alle liv gjelder.

Holger Lissner, den danske salmedikteren skriver i Norsk Salmebok nr 520:
Blås ny luft over byens torg og plasser,
du vinterklare sannhets ånd.
Treng inn i maktens grå kontorpalasser,
og tenn oss med Guds milde hånd,
så denne by med lys på ny kan smykke seg i gleden til Hans komme.

For Guds milde hånd, hans nåde og kjærlighet, slik vi har møtt den igjennom Jesus, viser at også du er elska og verdifull. Jesus har stått opp for deg.

Så ber vi om at Guds ånd, skal gi oss mot og tenne oss til tjeneste for hverandre. Jeg ser for meg torget i Trondheim, den nye plassen, åpen, ren og full av mennesker. «Så den kan smykke seg i glede til Hans komme.»

Lise Martinussen
Sokneprest i Strindheim menighet

---------------

Tidligere andakter i rekken «Ord til trøst, tro og håp»:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"