Avskjed med prest og pedagog

Sokneprest Gustav Schmidt og menighetspedagog Eirunn Johansen slutter i jobbene sine i Hemne og Snillfjord. Søndag 25. august tok menighetene farvel med dem for denne gang, under gudstjenesten i Hemne kirke.

Begge har vært ansatt i kirken i dette området i noen år. Gustav Schmidt som sokneprest i Hemne, Heim, Vinje og Snilljord menigheter, mens Eirunn Johansen har jobbet med trosopplæring og konfirmantarbeid i Hemne og Snillfjord.

Gustav Schmidt har tjenestegjort som prest i seks ulike bispedømmer. Jobben i Hemne, Heim, Vinje og Snillfjord ble hans siste før han nå går av med pensjon. Både i gudstjenesten og under kirkekaffen etterpå var det flere som ønsket å takke presten sin.

- Mange mennesker her har mye godt å si om deg. Du er en evangelist. Du forkynner klart og rent. Du er modig og uredd. Spontan og impulsiv. Og du er glad i mennesker! For å sitere et annet ord fra Bibelen vår: «Du vil at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne.», sa prost i Orkdal Dagfinn Thomassen i sin hilsen.

Ny sokneprest blir Fredrik Danielsen, som ble ordinert til prest i Hemne kirke søndag 18. august (klikk her for å lese reportasje).

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"