Pizza med biskopen

Musiker og menighetsrådsleder Jon Uthus var en av stjørdalingene som fredag 12. januar fikk spise pizza med biskopen. Folkekirkefesten på fredagskvelden avsluttet biskop Herborg sitt besøk i Stjørdal prosti.

Pizza og folkekirkefest i Lånke menighetshus for Jon Uthus og biskop Herborg Finnset. (Foto: Anne Lill Lia)

Jon Uthus er leder i Stjørdal næringsforum og profilert frontfigur i bandet «Jonne og dæm». Men han er også leder i Lånke menighetsråd og var på hjemmebane da biskopen fikk servert pizza og lokalt engasjement i det lokale menighetshuset. Uthus bidro på sin side med litt av sitt musikalske repertoar sammen med kona Trine Mette.

Trine Mette og Jon Uthus fylte «scenen» i Lånke menighetshus med vakker musikk, da biskop Herborg Finnset avsluttet sitt besøk i Stjørdal prosti med folkekirkefest. (Foto: Aud Kristin Saltvik Aasen)

Nattverd i kulturhuskirka

Stjørdal prosti omfatter kommunene; Meråker, Selbu, Tydal, Malvik og Stjørdal. Denne fredagen ble prostiet det femte som den nye Nidaros-biskopen besøker, som en del av en introduksjonsrunde.

Før folkekirkefesten i Lånke menighetshus, hadde biskop Herborg fått møte de kirkeansatte i prostiet ansikt til ansikt. Hun fikk også være med på å feire nattverdgudstjeneste i den helt speiselle og nye kirken i Stjørdal sentrum. Stjørdal kirke er en del av Kimen kulturhus. Den ligger vegg i vegg med kino og bibliotek, og er dermed så sentralt plassert som det er mulig å få det.

Biskop Herborg Finnset delte ut nattverd i nye Stjørdal kirke, sammen med sogneprest Per Anton Leithe. (Foto: Aud Kristin Saltvik Aasen)

Biskop Herborg sammen med gode medarbeidere under besøket i Stjørdal prosti. (Foto: Aud Kristin Saltvik Aasen)