Larisa vigslet til diakon

- Din oppgave som diakon kan også beskrives som å dekke bord for andre, sa biskop Herborg Finnset til Larisa Margrethe Ross Sagranden som ble vigslet til diakon i Ørland og Bjugn.

Søndag 13. juni kunne menighetene - noen på plass i Ørland kirke, andre via nettstrømming - være med på å feire vigslingsgudstjeneste for diakon Larisa.

Mange av dem kjenner henne godt allerede. 32-åringen har vært i menighetene som diakoniarbeider siden 2016, men det er først nå at utdanningen er gjennomført og hun kan vigsles til diakon.

- Omkranset av Guds løfter

- Denne handlinga er full av løfter: Løfter om å gjøre sitt beste, om trofasthet, om å la handling følge ord, om å bruke tid på bønn og søke Gudsnærværet. Men den er også omkranset av Guds løfter til deg og til oss: Gud lover å være med, med sin Hellige Ånd. Han vil gi håp og tro, mot og visdom, sa biskop Herborg som ledet vigslingen av den nye diakonen.

Ansatte og frivillige fra menigheter og prosti omkranset diakon Larisa i Ørland kirke denne søndagen. Ordfører Tom Myrvold representerte Ørland kommune. Og sangere fra Ørland gospelkor og Paul-André Nilsen Grande deltok med sang og musikk.

- God nok i Hans øyne

Larisa Margrethe Ross Sagranden er snart 32 år gammel og har fullført sin diakonutdanning ved Vid vitenskapelige høyskole & MF teologiske høyskole. På Ørland menighets hjemmesider beskrives hennes «brennende iver for at mennesker skal føle seg sett, verdsatt og hørt sees i hennes arbeid blant både liten og stor.»

Den nyvigslede diakonen holdt selv prekenen under gudstjenesten i Ørland kirke, søndag 13. juni. Hun minnet på at kjærligheten er større enn alt og at hvert menneske er godt nok i Guds øyne:

- Vi har en Gud som ønsker å se oss og høre oss. Han anerkjenner oss akkurat som den vi er. For vi er skapt i hans bilde, sa hun.

- Selv om vi er like i Hans øyne, så er det mange forskjeller vi kan se og kjenne på mellom oss. Men uansett spørsmål vi stiller, så er Jesu svar: «Elsk alle». Uavhengig av hvor de kommer fra, uansett om de ser annerledes ut enn oss selv, uansett om de har en annen tro, sa Larisa Margrethe Ross Sagranden i sin preken.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"