Sabine er klar for Steinkjer

Søndag 30. september innsettes Sabine Kjølsvik som ny sokneprest i Steinkjer. Hun gleder seg til å tre inn i «Weidemann-katedralen», og håper kirken kan være romslig på mange måter.

Når det ikke er koronatid, har Steinkjer kirke plass til 600 i benkene, og glassmaleriene fra Jacob Weidemann har gitt tilnavnet til den store «katedralen».

- Steinkjer kirke er et romslig bygg i sentrum av byen. Jeg håper at den fortsatt kan ta imot alle slags folk, i livets ulike faser, og at alle føler seg hjemme i menigheten vår. Dette har jeg lyst til å bidra til som sokneprest, sier Sabine Kjølsvik.

Ga mersmak

Kjølsvik er opprinnelig tysk. Hun kom til Norge i 1999 og avsluttet praktisk-teologisk seminar ved Menighetsfakultetet i 2001. Hun har senere vært prest flere steder i Nidaros bispedømme, som Nidarosdomen, Hoeggen, Stiklestad og Vera. Siden 2013 har hun vært prostiprest i Stiklestad prosti.

- Jeg hadde en gudstjeneste i Steinkjer som prostiprest, og det ga mersmak. De ansatte jeg har møtt her er meget kompetente. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med menigheten og å møte folk ved ulike anledninger, og jeg er åpen for innspill og tilbakemeldinger på hvordan steinkjerbyggen ønsker at kirken skal fremstå, sier hun. 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"