Fra sjømann til sokneprest

Jan Tore Vespestad har vært både kateket, sjømann og misjonær. Nå står han foran et nytt kapittel: Søndag 14. februar ble han ordinert til tjeneste som sokneprest i Horg og Flå.

Den nye soknepresten har tjuvstarta litt allerede. Med biskopens fullmakt har han vært prestevikar i samme område den siste tiden.

Nå når teologistudiet er avsluttet, kan han for fullt gå inn i ordinert prestetjeneste. 

Erfaringer som kirka trenger

- Du har med deg mange slags erfaringer, og du har fått mye trening i å snakke med og arbeide sammen med folk, også mennesker med andre livsholdninger enn dine egne. Det har gitt deg erfaringer som jeg vet at du synes er gode å ha, og som kirka trenger, sa biskop Herborg Finnset i sin hilsen til Vespestad under ordinasjonsgudstjenesten i Horg kirke.

På grunn av korona og smittevernsrestriksjoner, var det ikke mange i kirkebenkene denne solfylte søndagen. Gudstjenesten ble imidlertid overført på nett, og mange kunne derfor følge den store dagen og ønske den nye presten sin velkommen via skjermen hjemme i stua.

- Det er stort å få en slik tillit fra kirken generelt og fra menighetsrådet i Horg og Flå. Dette var nok mer spennende enn en vanlig gudstjeneste, sier den nyordinerte presten til Trønderbladet.

- Fint å følge Jesus

Lokalavisa siterer også fra Vespestads første preken som ordinert prest i Horg kirke, der han understreket kallet til å følge Jesus:

- Det er fint å følge Jesus. Selv om det ikke bare er en dans på roser, så er det godt i det store og det hele. Hvis noen ikke har prøvd å følge Jesus, så kom og prøv!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"