Ny biskop i Luleå stift

Åsa Nyström har blitt valgt til Luleå stifts niende biskop. Vi gratulerer henne og bispedømmet med valget og ser fram til å samarbeide med den nye biskopen. Nyström blir den første kvinnen som blir biskop i Luleå siden opprettelsen av bispedømmet i 1904, og hun tar over etter Hans Stiglund. Vi vil også takke ham for arbeidet han har gjort i Samarbeidsrådet for Kristne Kirker i Barentsregionen i perioden han har vært biskop.

Åsa Nyström ble valgt med 50,09% av stemmene i bispevalget som ble avholdt i november.

Hun er 57 år og har i dag en stilling som stiftsasjunkt for lederstøtte i Uppsala stift. Hun begynte som prest i EFS, en misjonsorganisasjon innen Svenska kyrkan i 1982, og som prest i Luleå stift i 1991. Hun har jobbet mye med lederutvikling i kirken, blant annet som rektor og lærer ved Pastoralinstitutet i Uppsala. Hun har også vært sjefsredaktør for avisen Budbäraren.

Åsa Nyström blir vigslet til biskop av erkebiskop Antje Jackelén i Uppsala domkirke 3. juni 2018, i en gudstjeneste der også den nye biskopen i Visby stift blir vigslet. 10 juni blir hun tatt imot med en gudstjeneste i  Luleå domkirke.

Hans Stiglund avslutter sin bispegjerning med en gudstjeneste i Luleå domkirke 26. mai 2018.