Grunnsteinsnedleggelse for ny kirke i Sola

Søndag 1. september var det grunnsteinsnedleggelse for ny kirke i Sola. Over 250 personer hadde tatt turen til Sola sentrum etter søndagens gudstjenester.

Biskop Anne Lise Ådnøy stod for selve grunnsteinsnedleggelsen, hvor også ordfører Ole Ueland og rådmann Ingrid Nordbø var til stede.

– Å legge noe ned i jorda minner om å så frø, sa biskopen og leste fra lignelsen om såkornet.

– Vi vet veldig godt at denne kirka ikke blir til «automatisk», slik det står på gresk om såkornet, «av seg selv». Her ligger årsverk og utallige timer, både før og etter denne dagen. Noen av timene er arbeidstid, mye er dugnad, giverglede og bønn. I dag ber vi om at kirka må bli til velsignelse for folk som bor i Sola.

– Kjære godtfolk på Sola! Kjære ansvarlige byggherrer og menighet! Må dere få kjenne stolthet og glede etter hvert som bygget reises, og når det tas i bruk. Underveis håper og ber jeg om at dere må kjenne Guds fred og bli fylt av Guds kraft, sa biskop Anne Lise Ådnøy. Les hele talen her. 

Etter seremonien på kirketomten fortsatte festen med kake, kaffi og hilsener på Sola kulturhus, nærmeste nabo til den nye kirken.

Ordfører Ole Ueland hadde her en inspirert hilsen som varmet alle som har stått på for å realisere drømmen om ny kirke i Sola sentrum.

70 år siden byggevedtak
– Endelig er arbeidet godt i gang, og biskopen skal legge ned grunnsteinen. Det er en stor dag for Sola menighet! sa menighetsrådsleder Svein Ragnvald Tjora. – For meg personlig er det litt ekstra spesielt. For søster min hadde en aktiv rolle i grunnstein-nedleggelsen for kirka på andre siden av flyplassen, 4 år før jeg ble født. Denne kirka bør ikke komme som en overraskelse på noen! Det er nemlig nesten 70 år siden det ble fattet vedtak om bygging av ny kirke i Sola sentrum, sa Tjora. 

Han trakk noen historiske linjer, sa litt om det viktige året som ligger foran, og så framover til bruken av kirka når den er ferdig. Les hele talen her.

Den nye kirken ventes å stå klar i august 2020.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"