Ny reisehåndbok om Kystpilegrimsleia

Torsdag 18. juni kl. 10.30 ved paviljongen i Byparken i Stavanger markeres utgivelsen av reisehåndboken "Kystpilegrimsleia fra Egersund til Trondheim. En guide til nøkkelstedene."

Boken er skrevet av Margun Pettersen og gitt ut på Mosaikk Forlag, med design av Eirik Moe. Den er skrevet på bestilling av Nasjonalt pilegrimssenter i Trondheim.

Se bilder fra lanseringen på bispedømmets Facebookside.

Pilegrimsleia fra Egersund til Trondheim er en offisielt godkjent St. Olavsled og en Europeisk kulturvei. Denne svært gamle fartsåren til Nidarosdomen får stadig mer oppmerksomhet og bedre merking, og nå kommer det også en guidebok for reisende langs denne leden.

Og hva passer vel bedre i år enn en opplevelsesrik og annerledes tur langs Norges kyst, vandrende, i båt og med offentlig transport?

Torsdag 18. juni kl. 10.30 blir guideboka for Kystpilegrimsleia lansert fra et punkt langs selve leia – nemlig Byparken i Stavanger. Der kan den reisende komme fra togstasjonen, vandre langs Breiavatnet bort til Stavanger domkirke, og ta bussen videre til Utstein kloster. Begge disse stedene er såkalte «nøkkelsteder» langs leia. Stavanger kommune har 2 unike nøkkelsteder langs leia: Den mest autentiske katedralen og det eneste bevarte klosteranlegg fra middelalderen.


MEDVIRKENDE PÅ LANSERINGEN BLIR BLANT ANDRE
• Anne Lise Ådnøy, biskop
• Jorunn Kraft Vistnes, stiftsdirektør
• Arnfinn Bjerkestrand, kultursjef i Stavanger kommune
• Hans Moren Løvrød, avd.direktør ved Nasjonalt pilegrimssenter
• Espen Hana, skuespiller
• Margun Pettersen, forfatter
• Wenche Lindtner, leder Regionalt pilegrimssenter Avaldsnes

Velkommen til å være med på lanseringen, og bli inspirert til å bruke en eller flere sommerdager langs den vakre Kystpilegrimsleia!

På lanseringen vil boka bli solgt til spesialpris: 200,-
Ellers er boka å få kjøpt på Utstein pilegrimsgård til 249,-

Stempel i pilegrimspasset: På lanseringen blir det også mulighet til å få seg et Pilegrimspass, og allerede starte sommerens reise med å få stempel fra Domkirken.


   Eksempel på godt brukt pilegrimspass.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"