Heskestad og Seland leder og nestleder i Stavanger bispedømmeråd

Liv Heidrun Skaar Heskestad er valgt til leder og Thor Magne Seland til nestleder i det nye bispedømmerådet, som er godt i gang med arbeidet.

Det nye bispedømmerådet overtok ansvaret 1. januar 2020. Bispedømmerådet tilsetter prester og proster, forvalter ressurser og arbeider for å styrke kirken i Stavanger bispedømme.  

Medlemmene av bispedømmerådet er også medlemmer av Kirkemøtet, Den norske kirkes øverste representative organ.

I det nye bispedømmerådet sitter Liv Heidrun Heskestad, Thor Magne Seland, Jostein Ådna, Gyrid Espeland, Therese Egebakken, Magne Hersvik og Helene Breivik Hellerdal som leke medlemmer. De er valgt direkte av kirkemedlemmene i bispedømmet.  

Tre av representantene er valgt fra nominasjonskomiteens liste, tre fra Åpen folkekirke og én fra Bønnelista. Heskestad ble valgt fra nominasjonskomiteens liste og Seland fra Åpen folkekirke. Både nordfylket og sørfylket er godt representerte i rådet.  

Magne Bjåstad er representant for lek kirkelig tilsatte og Dag Tormod Milje er prestenes representant. Biskop Anne Lise Ådnøy har fast plass i bispedømmerådet.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"