Hva er kirkelig vielse?

En kirkelig vielse er setter kjærligheten inn i en større sammenheng der det er rom for dere. En vielse er også en juridisk handling, der et par formelt sett blir et ektepar.

Bryllup er når to mennesker lover å elske hverandre, og holde sammen. Løftene som dere gir, gir dere til hverandre, men også foran forlovere, familie, venner og foran Gud. Dere står ikke alene i løftet dere gir, med gode folk og Gud rundt dere. I en kirkelig vielse settes ekteskapet inn i en større sammenheng, og sammen ber en for ekteskapet og framtiden - og vi ber om Guds velsignelse over ekteskapsløftet.

Ekteskapet er Guds gode gave

I Bibelen står det at "Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten, blir i Gud og Gud i ham". Kirken formidler at Gud har skapt oss i sitt bilde til å leve i fellesskap med seg og hverandre. Ekteskapet er Guds gode gave til oss mennesker. Å leve sammen som ektepar er å leve i tillit og kjærlighet, dele gleder og sorger, og trofast stå sammen i gode og vonde dager. 

Bønn for ekteparet

Gjennom en kirkelig vielse blir ekteskapet bedt for, og brudeparet blir velsignet. En av bønnene sier: Gode Gud, vi takker deg for (navnet nevnes) og (navnet nevnes) og for deres kjærlighet til hverandre. Velsign deres liv som ektefolk. Hjelp dem å holde de løfter de har gitt hverandre, så deres ekteskap kan fylles av tillit, omsorg og glede.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"