10-kirkers ferdig for denne gang!

Kjenner du til alle kirkestedene i Alta og Talvik sokn? Etter i sommer er det langt flere voksne og barn som kan svare ja på det!

Hvorfor 10-kirkers? 
I år arrangerte Alta og Talvik menigheter for første gang “10-kirkers” - nesten som 10-toppers bare med kirker. Aktivitetstilbudet ble laget med tanke på den spesielle sommeren som var i vente og for å inspirere flere til å bli kjent med det lokale kirkemangfoldetPå alle de 12 kirkestedene i Alta og Talvik sokn ble det satt opp en postkasse med et eget, spesiallagd stempel for denne kirken og oppgaver for store og små. Her kunne alle reise rundt med stempelkort og samle stempler fra flest mulig kirkesteder. Her har vært både lokalfolk og besøkende – til sammen 19 barn og 34 voksne leverte sine stempelkort! 
Premiene 
10-kirkers varte fra søndag 8.juni til søndag 4.oktober - og denne uken ble det trukket premier! Alle barn som leverte 5 eller flere kirker fikk hente en premie i Nordlyskatedralen ved levering. Etter fristen ble det trukket en vinner for hvert kirkested - til sammen 12 premier laget av Nordlys design keramikk (skål og fat). I tillegg ble det trukket en hovedpremie blant alle som hadde vært ved 10 eller flere kirker – et gavekort til verdi av kr 2000,- på Trasti og Trine. Se oversikt over alle vinnerne under.  
Utfordrende 
Tre av kirkestedene nås kun med hurtigbåt eller ferge: Komagfjord kirke, Årøya kirkested og Rognsund kirke. Likevel valgte mange å ta turen ut i løpet av sommeren og fikk stemplet. Det var i tillegg én person som leverte fullt stempelkort med alle 12 kirkesteder! Mange har tatt utfordringen og blitt med ut over havet i forbindelse med gudstjenester eller på eget initiativ. Kirkeverge Gunnar Tangvik kan rapportere om en tydelig økning i antall besøkende på gudstjenestene ute i distriktene i sommer. 
Nominert til pris 
10-kirkers ble i høst nominert som en av tre kandidater til Trosopplæringsprisen 2020Prisen løfter frem og fremhever aktiviteter i hele landet som gir barn og unge bedre kjennskap til kristen tro og kirkelivDet er et kriterium at aktiviteten er preget av fornyelse og kreativitet, og kan være til inspirasjon for andre menigheter og organisasjoner. Prisen deles ut av IKO – Kirkelig pedagogisk senter. 
Neste år 
Det er allerede kommet flere ideer til hvordan 10-kirkers kan videreutvikles til neste år. Noen av disse er å legge en bok i hver postkasse så alle kan skrive seg inn, slik som det gjøres i 10-toppers. I tillegg kan det tenkes at man kan legge til rette for at skoler og barnehager kan bruke 10-kirkers som en mulighet til å lære mer om sine nærområder, kulturarv og historie. Mulighetene er mange! Har du innspill til 10-kirkers komiteen for neste år? Ta kontakt med kirkekontoret: 78 44 42 70/ kirken@alta.kirken.no. 
 
Vinnerne av 10-kirkers 2020: 
Langfjord kirke: Ingrid N. Leinan
Talvik kirke: Karianne Roxrud 
Kåfjord kirke: Kai Roger Olsen 
Alta kirke: Anjara 
Nordlyskatedralen: Anne Lise Pakarinen 
Elvebakken kirke:Ragni Sandvik 
Rafsbotn kapell: Johannes Driveklepp
Leirbotn kirke: Torbjørn Mikkelsen
Årøya kirkested: Edith Ramberg 
Storekorsnes kapell: Liv Simensen 
Komagfjord kirke: Anne-Britt Ingebrigtsen 
Rognsund kirke: Kristoffer Porsanger Dahle 
10-kirkers hovedpremie: Ingrid Dønnestad  

  

Kontaktinformasjon for Alta kirkelige fellesråd

Alta kirkekontor ligger i underetasjen på Nordlyskatedralen Alta kirke.

Kontoradresse: 

Markedsgata 30

9510 Alta

 

Postadresse:

Postboks 1172

9504 Alta

E-post: kirken@alta.kirken.no

Tlf: 78 44 42 70

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"