Ny barnekorsatsing

Korskolens fire barnekor slås sammen med Li Barnegospel og danner et nytt kortilbud ved navn Sing It.

– Det skal bli spennende å ta del i dette! Jeg tror det er positivt at vi samler ressursene våre om ett barnekortilbud som vi kan fronte utad, og som menigheten kan stå sammen om. Jeg håper at det nye tilbudet kan få enda flere barn i Åsane til å oppdage gleden ved å synge, sier kantor Gerd
Inger E. Yddal.

 

Voksenkorene består, barnekortilbudet slås sammen

De siste årene har Korskolen slitt med både rekruttering og økonomi. Noe måtte gjøres. Styret satte høsten 2018 igang en evalueringsprosess. Denne endte i et forslag om endring i tilbudet og organisering, som ble vedtatt på årsmøtet i vår. Voksenkorene består, mens barnekortilbudet slås sammen med KFUK/KFUM-barnekortilbudet i kirken.

Korskolens fire barnekor; Frøet småbarnssang, Barnekoret Spiren, Barnekoret Prelud og Barnekoret Magnificat slås sammen med Li Barnegospel (KFUK/KFUM), og danner det nye tilbudet.

 

Vil tilhøre både KFUK-KFUM og Ung kirkesang

Sing It-tilbudet vil bestå av et kortilbud for barn fra ett til 13 år. Sing It Mikro er for 1-3-åringer (småbarnssang), deretter følger Sing It Mini for førskolebarn og Sing It Maxi og Sing It Tweens for de som har begynt på skolen. Øvinger blir på torsdager. Mikro kl. 17.30 og resten kl. 18.00.

– I Sing It ønsker vi å gi barna et trygt miljø hvor de får mulighet til å utvikle seg selv, sin tro og tilhørighet til kirken gjennom musikk og sang. Vi vil tilhøre både KFUK-KFUM og Ung kirkesang og vil ta med oss gode tradisjoner fra Li Barnegospel og barnekorene i Korskolen, forteller Kristin Utle, hovedleder i Li Barnegospel.

 

Torsdag = Aktivitetsdag for barn og unge

Med den nye organiseringen blir torsdagen en livlig dag i kirken. Tidlig på ettermiddagen samles Åsane Move, så er det ledermiddag, og deretter starter Sing It og Sanctus sine øvinger. Videre blir det kveldsmat for barna og familiene i kirkestuen før torsdagsklubben for konfirmanter avslutter
dagen.

– Vi håper med dette at torsdagen blir etablert som fantastisk aktivitetsdag for barn og unge i kirken, sier en spent kantor Gerd Inger E. Yddal.

 

Sang, lek, drama og dans

– Det å oppleve et musikalsk fellesskap på tvers av alder har stor betydning for den enkelte. Samtidig vil de får utvikle egne stemmer og musikkinteresse i aldersdelte grupper og få utfordringer på sitt nivå, utdyper Utle.

I Sing It skal barna både få være en del av et stort kor, men om de ønsker det også få solistiske utfordringer. Lek, drama og dans vil også være en del av aktivitetstilbudet. Sing It vil ta i bruk variert musikk som barna får være med å velge, og en vil arbeide mot både gudstjenester og konserter.

– Vi tror at Sing It vil gi barna flere nye venner og et større fellesskap, samtidig som vi kan samle lederkreftene våre til å gi et et enda bedre tilbud for barna. Vi håper også at dette vil
gi positive ringvirkninger til foreldremiljøet og gudstjenestelivet, sier Utle.

 

Konsert med Christine Sandtorv i Kulturuken 2. november

– Vi tar med oss tradisjoner fra de gamle korene inn i det nye koret, og ellers har vi jo samarbeidet om noen prosjekter allerede, så det lover godt for fremtiden, sier kantor Yddal.

Alle barna som har vært medlemmer i Li Barnegospel og Korskolens barnekor er velkommen tilbake torsdag 5. september, sammen med alle andre som har lyst til å prøve å være med å synge. Sing Its første store prosjekt blir konsert med Christine Sandtorv i Kulturuken 2. november.

Kontaktinformasjon for Åsane menighet

Besøks- og postadresse:
Åsane kirke, Åsane Senter 44
5116 Ulset

Telefon: 55 36 22 50
Åpningstider: man fre 09-15

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"