ÅPEN KIRKE - Velkommen inn i hverdagen

«Åpen kirke» er et tiltak som springer ut fra ønske om å være enda mer synlig, åpen og tilgjengelig for Åsanes innbyggere - ikke bare når det skjer noe, men også når den enkelte trenger en stille stund til ro og ettertanke.


Søndagsgudstjenesten er vårt fremste samlingspunkt, men Åsane kirke rommer et stort fellesskap med mye som skjer hele uken gjennom- for barn, unge, voksne og eldre. «Åpne kirke»-prosjektet er en utvidelse av disse tilbudene. 

 

Åpner dørene hver tirsdag

«Åpen kirke» har flere konkrete tiltak. Noen av dem eksisterer fra før, og skal nå bli enda bedre- som ungdomsledermiddag på torsdager, tirsdagskvelds for barnekorene og åpne menighetsmiddager noen ganger hvert semester.


I tillegg åpner Åsane kirke dørene til dem som måtte ønske å komme inn i kirkerommet for en stille stund hver tirsdag formiddag fra kl. 11-13. 

- Kirken er et godt rom for stillhet og ettertanke, og kirken skal være et bønnens hus. Vi opplever også av og til at folk kommer og spør om de kan få lov å gå inn i kirken og være der en stund for seg selv. Nå legger vi til rette for dette. Alle er velkommen innom når det er åpen kirke- til ettertanke, stillhet, til å tenne et lys og be en bønn, forklarer sokneprest Arne Mulen.

 

En plass for mennesker i alle livssituasjoner 

Joana Vaitke er ansatt i en vertskapsstilling som praktisk tilrettelegger for mye av Åpen kirke-prosjektet.

- Prosjekt Åpen kirken betyr veldig mye for meg! Vi tilbyr et rom for stillhet, hvile, varme, bønn, lystenning og nydelig kaffe. En åpen dør inn til Åsanes menighets hellige rom er det beste vi kan gi bydelens befolkning. Jeg drømmer om at her skal alle kunne være seg selv, at her er en plass for alle mennesker i alle livssituasjoner. Slik Gud tar imot oss, skal vi ta imot hverandre.

 

Vil du bidra i Åpen kirke?

Sammen med de frivillige i Åsane menighet er drømmen at menigheten klarer å åpne Åsane kirke enda mer for folk, og at de skal kjenne at her er et trygt sted å være. Derfor er det alltid behov for frivillige medarbeidere. 

Kunne du tenke deg å være vertskap i Åsane kirke om tirsdager fra kl. 11-13, eller bidra med andre vertskapsoppgaver i kirken? Ta kontakt med Joana Vaitke på telefon 968 75 991 eller sende en e-post til jv694@kirken.no

 

Kontaktinformasjon for Åsane menighet

Besøks- og postadresse:
Åsane kirke, Åsane Senter 44
5116 Ulset

Telefon: 55 36 22 50
Åpningstider: man fre 09-15

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"