Dåp og vielse

Ønsker du døpe deg selv eller barnet ditt, eller gifte deg i Birkeland kirke? Her har vi samlet nyttig informasjon til deg.

Kirkene i Bergen har et felles kontor i byen som vi kaller kirketorget. De tar i mot henvendelser om vigsel og dåp, og fører kirkebok for menighetene. I menyen under kan dere derfor lese felles informasjon om dåp og vielse. 

Det er elektronisk påmelding for dåp. Birkeland menighet setter opp hvilke gudstjenester som det er dåp i. Når det er ledig plass vil datoen være tilgjengelig. Ta gjerne kontakt med oss hvis du ikke finner en ledig dato som passer for dere.

Barn, unge og voksne er like velkomne til dåp. Den som døpes blir medlem i Den norske kirke. Alle barn som døpes vil motta årlige invitasjoner til ulike aktiviteter i kirken. Les mer om Trosopplæring i Birkeland i menyen under.

For å bestille dåp eller vigsel, ta kontakt med vårt servicetorg, Kirketorget. Finn mer informasjon om hvordan du går frem ved å klikke på boksene nedenfor.

EKSTRA INFO VEDRØRENDE KORONA: OG GJENNOMFØRING AV SEREMONIER: vi må til en hver tid følge de gjeldende anbefalinger og restriksjoner for antall deltakere i kirken (se egen korona-artikkel på fremsiden). Vi må også ha navneliste (som leveres i forkant) med navn, telefon nr og bostedskommune for alle gjestene. Det samme gjelder for vielser. Disse kan gjennomføres som vanlig, men med begrenset antall gjester tilstede (følger gjeldende smittevernregler). For vår og sommer 2021 er følgende lørdager åpne for vielser: 22. mai, 29. mai, 19. juni, 3. juli, 17. juli, 31. juli, 14. august og 21. august. Datoene for 2022 er også klare: Alle helger i juni, august og september, samt lørdag 9. og 23. juli. Noen av tidspunktene er booket – men det er fremdeles mye ledig. Vi har vigsel kl. 1230, 1400 og 1530. Ta kontakt med kirketorget for å høre hva som er ledig og for å melde inn vielse: 55593210.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"