Sokneprestens helgehilsen

Fastetiden startet askeonsdag 17.febr. En god tradisjon i fastetiden er å lese lidelsesfortellingene som står i slutten av evangeliene.  

Nå får vi ikke møtes i kirken i starten av fastetiden.

Men heldigvis kan barn og ungdom møtes i kirken. Torsdag gir jeg konfirmantene i oppgave å lese Markusevangeliet fram til neste konfirmanttreff.

To sitater om fasten:

«Fastetiden skal ikke preges av fornektelse, men være en tid for påfyll som man kan ta med seg ut i verden. Å kjempe mot urett og vise barmhjertighet er kjerneverdier i de 40 dagene fram mot påske.»

«Ein ortodoks kyrkjeleiar sa at faste er ei tid for askese. Det høyrest ikkje mindre skremande ut. Men han presiserte: Det er for å gi avkall på noko, men ikkje for å plage seg sjølv. Det er for å gi rom for andre og for noko meir enn det eg er opptatt av og det som fyller tankane til vanleg. Det er noko meir enn å skape tomrom som er meininga med faste. Det er tid for å gje noko anna meir plass. Difor er det også ei tid til å gi andre meir rom i våre liv. Heilt konkret peikte den ortodokse leiaren på at faste er ein måte å begrense seg i forhold til skaparverkets ressursar, å ikkje ta meir enn ein treng, og å gjere det for at det skal vere plass for andre og deira behov.»

 

Mvh. Tor Martin Koppang

Kontaktinformasjon for Biskopshavn menighet

Besøksadresse;:

Skuldveien 2

5043 Bergen

Tlf: Ta kontakt med en av de ansatte på mobil. Kontaktinformasjon finner du under "Om oss" og "kontakt oss".

Epost; biskopshavn.menighet.bergen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"