Gravferd i Fana og Ytrebygda kirker

Båret av andres hender kommer de fleste av oss til kirken første gang. I dåpen bæres vi frem til Gud, vi legges i hans hender og ber om hans velsignelse og omsorg. Båret av andres hender forlater vi også kirken når livet er slutt. Også da legger vi livet – det evige livet – i Guds hender og ber om å bli tatt inn i hans evighet. 

Når en av våre nærmeste dør tar vi som regel kontakt med et begravelsesbyrå. De gir veiledning og hjelp til det som skal skje videre. De tar kontakt med kirkekontoret for å avtale tid, sted og prest for gravferd. Når presten har fått melding om gravferd tar han/hun kontakt med den som er oppført som kontaktperson så raskt som praktisk mulig. Presten avtaler så et møte med familien, som oftest er dette møtet hjemme hos en av de nærmeste, men kan også være på kontoret til presten.

I Fana sokn har vi to kirker der seremonien kan finne sted: 

Fana kirke har kirkegård i tilknytning til kirken og er derfor et naturlig valg dersom man skal ha begravelse. Fana kirke er også fin å bruke til bisettelser. 

Ytrebygda kirke har ikke egen kirkegård. Denne kirkes kirkegård ligger ved Fana kirke, men også andre kirkegårder i Bergen kan benyttes. Begravelsesbyrået kan gi veiledning om dette, men det er Kirkevergens kontor som har avgjørelsesmyndighet. Hvis man ønsker begravelse kan dette finne sted i Ytrebygda kirke, og så må man kjøre til gravplassen i egne biler. Begravelsen kan også finne sted i kirken knyttet til den gravplassen som blir benyttet. Ytrebygda kirke er et vakkert seremonirom og ved bisettelser er denne kirken et naturlig valg for dere som sokner dit. 

Dersom dere har spørsmål angående gravferd kan dere ta kontakt med Kirketorget, tlf 55 59 32 10.

Kontaktinformasjon for Fana og Ytrebygda kirker

Besøksadresse:


Fana kirke
Fanaveien 320
5244 Fana


Ytrebygda kirke
Skagevegen 7
5258 Blomsterdalen

Postadresse:
Fana sokn
Fanaveien 320
5244 Fana

Tlf: 55 59 32 50

Telefontid 9-15 man-fre, stengt lør-søn

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"