Menighetens misjonsprosjekt

Menigheten støtter et utdanningsprogram for døve og hørselshemmede på Madagaskar.

Fridalen Menighet har hatt avtale med det Norske MisjonsSelskap – NMS – om å støtte arbeidet for døve barn på Madagaskar i ca 20 år. Tidligere bygget vi en skole, i Morondava, nå støtter vi arbeidet med å drive skolearbeidet over hele landet.

Madagaskar har opplevd tilbakegang på mange områder de siste ti årene. Blant annet har andelen barn som går på skole sunket fra nesten 100% til bare 65%. Halvparten av barna som vokser opp på Madagaskar i dag er underernærte.

Midt i denne krevende situasjonen fortsetter kirken på Madagaskar sitt verdifulle arbeid med å gi utdanning til døve. Sju skoler for døve barn og ungdommer og gir håpet om en framtid til de elevene som er så heldige å få plass der

På skolene er det inntaksklasser der det kommer elever i alle aldre, og de har gode og erfarne lærere som vet hvordan de skal lage et trygt læringsmiljø. Elvene får opplæring i og på tegnspråk, som de fleste ikke kunne fra før. Når de først kommer til skolene, blomstrer de opp og lærer fort. Det finnes eksempler på at noen går ut av skolen med noen av regionens beste resultater. – Det vanskeligste er å tenke på de barna som ikke får sjanse til å gå på skole og lære noe, sier rektor ved en av skolene.

I lenken undern kan du lese om Jean, som er døv, og hvordan livet endret seg etter at han fikk hjelp på en av skolene menigheten støtter

Kontaktinformasjon for Fridalen menighet

Åpningstider kontor:
Tirsdag, torsdag og fredag
kl. 09.00 - 15.00

Tlf: 55 30 81 20

E-post: fridalen.menighet.bergen(a)kirken.no

Besøksadresse:
Roald Amundsens vei 100
5067 Bergen

Postadresse:
Postboks 74, Slettebakken
5821 Bergen

Åpningstider Åpen Barnehage: 
Mandag, onsdag og torsdag
kl. 09.00 -14.30

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"