Gledestreet bærer frukt, også til påske

Kanskje har du gått forbi Solheim kirke og sett at det er ett tre som skiller seg ut? Det har lapper med dikt og tegninger hengende? Gledestreet bærer frukt hver sesong, og nå står påsken for turen. Tro hva som kommer opp da?

Da Norge stengte ned i mars i fjor, måtte vi finne på noe lurt for å vise tilstedeværelse og glede hverandre. Ved Solheim kirke laget vi rett og slett et «Gledestre». Både ansatte i kirken og andre i nabolaget hang opp dikt, tegninger og pynt til glede for de mange, mange som rusler forbi plenen ved kirken hver dag til og fra skole, jobb, barnehage og butikken.

 

Tiden gikk og utpå sommeren var hele treet dekket av hvite blomsterkranser. Det viste seg at det var en hyll vi hadde tatt i bruk. Vakkert for øyet, men det skulle vise seg at blomstene gjorde seg utmerket i saftlaging. Prest og diakoniarbeider høstet og lagde hylleblomstsaft, som senere ble servert på høsttakkefesten til stor glede for store og små. Kortreist lykke. I år må vi nok skalere opp produksjonen noe, for dette var deilig!

 

Høsten gikk og vi bikket desember. Gledestreet ble pyntet med mange meter lyslenke, som stort sett lyste fint med gule, klassiske lys, men iblant måtte vi finne på litt sprell og  lysene blinket i alle regnbuens farger. Mange barn har adventskalender i desember og siden det var vanskelig å få til noe særlig samlinger i kirken før jul, så ble gledestreet smykket med bilder fra barnebibelen og noen hint om hvor man kunne finne tak i litt godsaker dersom man lette litt.

 

Nå til påske har treet blitt fylt av egg, og det ryktes at det vil komme noen bilder og historier også når påsken er her. Kanskje legger påskeharen ut noe godt også? Eneste måten å finne ut av det på, er å ta turen forbi!

Kontaktinformasjon for Løvstakksiden menighet – Solheim og St Markus kirker

⛪ Besøksadresse (Solheim kirke):
Hordagaten 28, 5055 Bergen
🗺️ Vis i kart  

⛪ St Markus kirke:
Lien 45, 5057 Bergen
🗺️ Vis i kart  

📯 Postadresse:
Løvstakksiden menighet
Hordagaten 28, 5055 Bergen

🏛 Bankkonto: 5083.05.65067
 VIPPS nr: 537837
🎁 Bankkonto gaver: 1506.40.02551
🎁 Vipps nr gaver: 609463

🕙 Kontortid: Mandag–fredag kl 10–15
Prestene kan treffes etter avtale
📞 Tlf: 55 30 81 30
📧 E-post: lovstakksiden.menighet.bergen@kirken.no
📧 E-post om utleie av lokaler: utleie.lovstakksiden.bergen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"