Konfirmant i Sædalen

Velkommen som konfirmant i Sædalen menighet!

HER ER PÅMELDINGSSKJEMAET FOR KONFIRMANT 2021 (Åpner 9. juni klokken 10)

Konfirmanttiden er en tid for å tenke nye tanker, få nye opplevelser og kanskje få nye venner! Temaer vi skal utforske sammen er: Hvor kommer jeg fra? Hva skal jeg bruke livet til? Finnes Gud? Vennskap og menneskeverd. Sorg og glede.  Kjærlighet. Miljø og rettferdighet. Hvordan kan jeg bety noe for andre? Hvem er Jesus?

I konfirmanttiden er det tid og rom for å tenke og stille spørsmål.En tid for å lære mer om Gud, deg selv og om andre mennesker.

Alle konfirmantene skal dra på leir sammen til Sætervika i Samnanger, og du får være med på mye gøy!

Hva er konfirmasjon?
Ordet konfirmasjon kan bety både «å bekrefte» og «å gjøre sterk». Konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne og å styrke hver enkelt konfirmant. Det forutsettes ikke noen bekjennelse fra konfirmantens side. Det viktigste med konfirmanttiden er å bli bedre kjent med den kristne tro, der Gud sier ja til oss og vil være en del av våre liv. 

En konfirmanttid for alle
Uansett funksjonsevne har alle rett til en god konfirmanttid. Er det behov for individuell tilrettelegging, ta kontakt!

Jeg er ikke døpt-kan jeg konfirmeres?
Du er velkommen til å delta i konfirmantopplegget selv om du ikke er døpt. Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende forbønnsgudstjenesten. Hvert år er det flere konfirmanter som blir døpt.

Om Sædalen menighet
Sædalen menighet er en menighet innen Den norske kirke og strekker seg geografisk fra Birkelundstoppen, gjennom Sædalen og ned til Rema 1000 på Midttun. Fra 2018 ble menigheten en del av Birkeland sokn. Menigheten har gudstjenester på Sædalen skole, og det er planer om et eget kirkebygg.

Konfirmant i Sædalen
Alle konfirmantene i Sædalen menighet drar på konfirmantleir 20.-22. november.. Den første tirsdagen i måneden kl 15-17 er det felles samling med middag og undervisning i aktivitetshuset i Kringlebotn. I tillegg får konfirmantene to gruppevalg (det er mulig å velge begge to også!):

  • Ten-sing
  • KRIK-grupper

Ten-sing er for deg som liker å synge. Ten-sing har øvelser annenhver uke og opptrer også på gudstjenester og konserter.Noen ganger drar vi også på festival sammen med andre ten-singkor.

KRIK-gruppe KRIK er en forkortelse for «kristen idrettskontakt». Dette er gruppen for deg som liker aktivitet og lek. KRIK-gruppen kommer til å ha noen fellessamlinger(i gymsal eller ute) for alle som velger denne gruppen. I tillegg vil gruppen bli delt inn i mindre,faste grupper som vil ha samlinger i hjemmene sammen med ungdomsledere. På disse samlingene vil det være mat,prat,lek og andakt. KRIK-gruppen møtes ca 2 ganger i måneden enten felles eller i smågruppene.

Konfirmantene deltar også på gudstjenester, og på fasteaksjon til inntekt for Kirkens Nødhjelp. Konfirmantåret avsluttes med en fest for konfirmanter og foresatte før det er tid for konfirmasjonsgudstjenestene i mai.

Ungdomsarbeidet i menigheten
Sædalen menighet holder på å bygge opp et lokalt ungdomsarbeid, og konfirmantene får tilbud om å være med på det som skjer utover konfirmantopplegget: Nyttårsleir til Myrkdalen, KRIK for ungdommer,ungdomssøndagsskole, ten-sing, ungdomsleir om våren og sommertur annenhver sommer. Ved endt konfirmasjonstid er det tilbud om et lederkursår.

Konfirmasjonsdatoer
For Sædalenkonfirmantene er konfirmasjonsdagene våren 2021 torsdag 13. mai på Sædalen skole og lørdag 15. mai i Birkeland kirke.

Begge dager klokken 11 og 13. Det er også mulig å følge konfirmasjonsforberedelsene i Sædalen, men å konfirmere seg i en annen kirke. I så fall velger man ved påmelding "Annen kirke" på konfirmasjonsdato og tar selv kontakt med kirken konfirmanten skal konfirmeres i.

Koster det noe å være konfirmant?
Konfirmantåret har en egenandel på 3000 kroner. Dette går til å dekke konfirmantleiren, Bibel, materiell og servering på møtene. Pris for deltakelse på andre turer/ arrangementer i regi av ungdomsarbeidet kommer i tillegg til konfirmantavgiften. Vi har et prinsipp om at økonomi ikke skal stå i veien for å kunne være med. Derfor er det alltid mulig å spørre om å få konfirmantavgiften eller andre utgifter dekket.

Påmeldingslink
Påmeldingslink blir lagt ut her på hjemmesiden 9. juni kl 10. Det du trenger å ha klart er dåpsattesten til konfirmanten (hvis han/hun er døpt),samt fullt personnummer til konfirmanten og foreldrene.
Velg konfirmasjonsdato og ønsket gruppe (ten-sing eller KRIK-gruppe). Alle får den gruppen de ønsker. Når det gjelder konfirmasjonsdato er det førstemann til møllen, og et tidspunkt lukkes når det er fullt. (Vi setter opp en ekstra gudstjeneste kl 15 dersom de som er lagt ut fylles opp).

Dersom ingen av de oppsatte tidene for konfirmasjon passer, er det mulig å konfirmeres på en av gudstjenestene Birkeland kirke har for sine konfirmanter (siste helg i april og de to første i mai). Hvis dette er aktuelt,velg «Annen kirke» ved påmelding og ta kontakt med Sigrid Fahlvik for å sjekke ledige tidspunkt i Birkeland kirke.

Det er fint om alle melder seg på før skoleferien starter.

Dersom dere har spørsmål-ta kontakt!
Vi gleder oss til å treffe dere!

Hilsen konfirmantlederne

 

Kontaktinformasjon for Sædalen menighet

Besøksadresse:
Hardangerveien 5 B
5224 Nesttun

Postadresse:
Postboks 152, Nesttun
5852 Bergen

Åpningstider:
mandag-torsdag kl. 9-15
fredag kl. 10-14
Stengt i skolens ferier

Tlf: 55 36 22 80

Gave til menigheten?

Kontonummer: 1644.32.89430

Vipps: Sædalen menighet nr. 75596

Kontakt en av de ansatte

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"