Hvem kan bli døpt?

I Den norske kirke blir de fleste døpt som spedbarn, ofte i løpet av de første tre månedene. Det er ingen aldersgrense for dåp, og konfirmasjonstiden fører hvert år til at mange unge ønsker dåp. Ved dåpen blir en medlem i Den norske kirke. Dåpen er det eneste kriteriet for medlemskap i kirken.

Dåpen er veien inn i kirken. Hos oss er det som regel små barn som blir døpt. Ved starten av livet får dermed dåpen en ekstra dimensjon: Vi kan legge hele livet vårt i Guds hender. Men uansett om vi blir døpt som barn eller voksne er dåpen først og fremst en markering av at vi tilhører den kristne menighet. Det er i dåpen vi blir medlemmer av kirken, og det er der vi blir tegnet med korsets tegn som” et vitnesbyrd om at du skal tilhøre den korsfestede og oppstandne Jesus Kristus og tro på ham.”

Hos oss er det mest vanlig med barnedåp. Derfor sender kirken ut innbydelse til dåp til alle nyfødte via Kirketorget i Bergen kirkelige fellesråd. De fleste blir døpt når de er mellom 2 og 6 måneder gamle.

Det hender likevel oftere og oftere at vi døper eldre barn, ungdommer og voksne også. Ingen blir noensinne for gamle til å bli døpt.

Kontaktinformasjon for Søreide menighet

Besøksadresse:

Steinsviksveien 19

5251 Søreidgrend

 

Kontortid:

Mandag - torsdag kl. 09:00-15:00

Postadresse:

Steinsviksveien 19

5251 Søreidgrend

Tlf: 55 59 71 00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"