Søndagstanker fra Bergprekenen

Søndagstanker om menneskets skyggeside og om å holde dragen under fot.

I andakten denne søndagen hører vi Beate Iren Lerdahl, prest i Bergen domkirke menighet, reflektere rundt søndagens bibeltekst fra Bergprekenen. 

Beate Iren Lerdahl har akkurat begynt å jobbe som prest i Mariakirken og kom til Bergen fra sin tidligere jobb i Olavskirken, eller Nidarosdomen. I denne andakten får vi vite mer om mytologien rundt Olav, som også er avbildet i Mariakirkens altertavle med en drage under den ene foten. Hør mer om hva som forbinder helgenkongen og drager med søndagens tekst fra Bergprekenen. 

 

Søndagens bibeltekst: Matt. 5, 20-26

20 Ja, jeg sier dere: Dersom ikke deres rettferdighet langt overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer dere aldri inn i himmelriket. 21 Dere har hørt det er sagt til forfedrene: ‘ Du skal ikke slå i hjel. Den som slår i hjel, skal være skyldig for domstolen.’ 22 Men jeg sier dere: Den som blir sint på sin bror, skal være skyldig for domstolen, og den som sier til sin bror: ‘Din idiot!’ skal være skyldig for Det høye råd, og den som sier: ‘Din ugudelige narr!’ skal være skyldig til helvetes ild.
    23 Om du bærer offergaven din fram til alteret og der kommer til å tenke på at din bror har noe imot deg, 24 så la gaven ligge foran alteret og gå først og bli forlikt med din bror. Så kan du komme og bære fram offergaven din! 25 Skynd deg å komme overens med motparten din mens du ennå er sammen med ham på veien. Ellers vil motparten din overgi deg til dommeren, og dommeren til vakten, og du blir kastet i fengsel. 26 Sannelig, jeg sier deg: Du slipper ikke ut derfra før du har betalt til siste øre.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"