Mariafestdagene 2019

16. til 21. juni 2019 - Mariakirkens musikalske hovedsatsning.

Gjennom flere konserter med variert program markerer Mariafestdagene i år spesielt at
komponisten Ketil Hvoslef runder 80 år. Flere av hans verk står på programmet.

Også i 2019 byr Mariafestdagene på variert program med høyt kunstnerisk nivå. Festgudstjenesten åpningsdagen kl. 18.00 preges av klangen til Mariakirkens kantori, og elever fra Bergen kulturskole gir tradisjonen tro et musikalsk vorspiel.

Instrumentalmusikk presenteres av Bergen treblåsensemble, den franske cembalisten og organisten
Benjamin Alard, og Ricardo Odriozola som sammen med Griegakademiets strykekvartett spiller musikk av jubilanten Ketil Hvoslef. Benjamin Alard er kjent som av de fremste interpreter av Bachs musikk for tasteinstrumenter, og spiller både på Mariakirkens nyrestaurerte cembalo og Weimbsorgelet under Mariafestdagene.

Det amerikanske damekoret Greenwich Academy Madrigal Singers er på turné i Norden og vi har vært
heldige å få dem til Mariakirken. Bergens profesjonelle kor, Edvard Griegs kor, avslutter det hele på årets lyseste dag.

Urfremføring
Karstein Askeland urfremfører Ketil Hvoslefs «Chiese di Roma» - fire orgelstykker som springer ut av komponistens opplevelser i fire av Romas eldste kirker. Med utgangspunkt i sine opplevelser i de fire kirkene, legender, gudshusenes historie, freskomalerier m.m., har Hvoslef skapt fire orgelverk med et umiskjennelig personlig preg. Sterk musikalsk retorikk, programmatiske skildringer av både lidelse, triumf, mystikk og historiske drama, kommer til uttrykk i Hvoslefs medrivende rytmer og fascinerende klangbilder.

Verkene er blitt til i årene 2014 - 17, og under arbeidet med komposisjonene disponerte komponisten orgelet i Mariakirken i Bergen. Verket er skrevet til Mariakirkens organist Karstein Askeland som urframførte det første stykket ved orgelinnvielsen i 2015, og som gjør det samme med det tre siste nå.

 

Les mer på www.mariafest.com

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"