Bergen Orgelsommer – sommerens konsertserie

Det blir Orgelsommer denne sommeren også! I år med dyktige lokale krefter og i et litt mindre format. Hver søndag i hele sommer kan du oppleve storslagen orgelkonsert i en av kirkene i byen.

Bergen Orgelsommer er en veletablert konsertserie med tradisjoner tilbake til 60-tallet. Den internasjonale festivalen lokker hvert år til seg konsertorganister fra hele verden, og Bergen har med denne festivalen markert seg som et kultursenter innenfor orgelmusikk. Konsertserien er også populær og godt besøkt av turister fra hele verden.

Grunnet den spesielle situasjonen vi nå befinner oss i med stengte grenser og strenge koronatiltak blir ikke Bergen Orgelsommer, eller Bergen International Organ Summer, gjennomført slik den opprinnelig var planlagt. Vanligvis er det fire konserter hver uke på faste tidspunkt i fire kirker: Bergen Domkirke, Johanneskirken, Mariakirken og St. Paul kirke.

I år blir festivalen litt annerledes, med konserter bare søndag kveld kl. 19.30. Konsertene rullerer mellom tre ulike kirker: Domkirken, Mariakirken og Johanneskirken. Også i år er de det høyt nivå på festivalens musikalske krefter, som i år utelukkende bestående av organister med tilholdssted i Bergen.

Bergen Orgelsommer 2020 er en glimrende anledning til å bli bedre kjent med de dyktige organistene i Bergen Domkirke menighet, den unike klangen i hvert enkelt orgel og stemningen i de ulike kirkerommene. Sett av en time søndag kveld til å høre på et variert repertoar med orgelmusikk.

Velkommen til årets Orgelsommer!

Program

5. juli Domkirken - Karstein Askeland

12. juli Mariakirken - Eivind Berg

19. juli Johanneskirken - Sigurd Melvær Øgaard

26. juli Domkirken - Mariko Takei

2. august Domkirken - Sigurd Melvær Øgaard

9. august Mariakirken - Karstein Askeland

16. august Johanneskirken - Eivind Berg

23. august Domkirken - Sigurd Melvær Øgaard m. fl.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"