Refleksjon - Søndag 3. mai

Kappelan Gunn-Frøydis Unneland deler denne refleksjonen med oss for søndagens tekster 3. mai

7 Men det som før var en vinning for meg, det regner jeg nå for Kristi skyld som tap.  8 Ja, jeg regner alt som tap fordi det å kjenne Kristus Jesus, min Herre, er så mye mer verdt. For hans skyld har jeg tapt alt, og alt jeg har tapt, regner jeg som verdiløst skrap, bare jeg kan vinne Kristus  9 og bli funnet i ham, ikke med min egen rettferdighet, den som loven gir, men med den rettferdigheten jeg får ved troen på Kristus. Det er rettferdigheten fra Gud, bygd på tro. 10 Da kjenner jeg ham og kraften av hans oppstandelse, får del i hans lidelser og blir ham lik når jeg dør som han 11 – måtte jeg bare nå fram til oppstandelsen fra de døde!

12 Jeg mener ikke at jeg alt har nådd dette, eller alt er fullkommen, men jeg jager fram mot det for å gripe det, fordi jeg selv er grepet av Kristus Jesus. 13 Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, 14 og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus. (Fil 3, 7-14)

På 4. søndag i påsketiden er en av tekstene fra dagen hentet i et utdrag fra brevet til Filipperne. Dette gir et spennende innblikk i hvordan budskapet om Jesu oppstandelse får plass, og påvirker livet til et menneskesinn i kirkens første århundre.

Ordene i brevet er refleksjoner fra et menneske som har erfart at det å leve som en kristen ikke betyr at livet er fritt for smerte. Dagene kan være tunge og innebære å måtte ta vanskelige beslutninger. Ordene tilhører et feilbarlig menneske, som har regnet på eller betraktet og veid sine verdier, og kommet til konklusjonen: Ordene og kraften fra Jesus tilfører livet en verdi som overgår alt annet. Forfatteren er grepet av Kristus og finner at det er verdt å jage fram mot alt Jesus gir.

Ordene i Filipperbrevet er flere hundre år gamle. De bærer samtidig sin betydning over tidens grenser til oss nåtidige lesere.

Det jeg har til felles med brevskriveren er at jeg er et menneske.  Jeg vurderer hva som er av verdi, som erfaringen av å ha kommet seg videre etter å ha stått fast et sted. Gud kjenner alle stier, som kan gi kraft, visdom og styrke, og Gud har makt til å forvandle veiene.

Å kunne gå videre fra et sted og strekke seg etter det som ligger foran er befriende. Gud er den som skaper og gjør ting nye, han fører videre på livsveien. Stol på Gud og stol på meg, sa Jesus. Ikke la angst og uro for morgendagen få knekke livsgleden denne dagen. Gjennom lidelsen og oppstandelsen er seiersprisen vunnet. Og vi kan få tro på at det finnes en rettferdighet som er større enn den menneskelige forstand.

Ære være Faderen og Sønnens og Den Hellige Ånds navn som var er og blir en sann Gud fra evighet og til evighet.

Gunn-Frøydis Unneland,
kapellan i Bønes og Storetveit menigheter

Kontaktinformasjon for Bønes sokn

Besøk oss gjerne, eller ta kontakt med oss på annen måte ->>>

Øvre Kråkenes 250, 5152 BØNES

55 30 81 00

bones.menighet.bergen@kirken.no

Org.nr.: 984 269 978

Bankkonto: 3416.20.00464

VIPPS: 12620

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"