Velkommen til ny prost

i Sandefjord prosti

Mandag 1. mars startet Raag Rolfsen som prost i Sandefjord etter at Øyvind Nordin gikk av ved årsskiftet og Audun Haga har fungert som prost i mellomperioden. Raag er opprinnelig fra Kristiansund – og ihuga KBK-fan. Han studerte teologi på Menighetsfakultetet og Teologisk fakultet, Universitetet i Oslo. Han har også studert filosofi. Han har vært prest i Tunsberg også tidligere. I perioden 1992-1999 var han prest i Bragernes kirke i Drammen. Han jobber deretter i Feltprestkorpset i 11 år. Han var der sjef i fagavdelingen og hadde blant annet ansvar for prestenes etter- og videreutdanning og for etikkutdanningen i Forsvaret. Også den neste jobben hadde Raag i 11 år, denne gangen som direktør i misjons- og dialogorganisasjonen Areopagos. Raag er dr.philos. etter å ha forsvart sin avhandling om den franske filosofen Emmanuel Levinas ved det teologiske fakultet i 2011. Han har gjennom mange år vært engasjert i økumenisk arbeid. Han har vært valgt leder for Komiteen for internasjonale spørsmål i Mellomkirkelig råd. Han har også hatt verv i internasjonale økumeniske organer.

 

Raag er gift med Margunn, som er sokneprest i Frogner menighet i Oslo. De har tre gutter på 24, 27 og 28 år. Nå ser han frem til å være prost i Sandefjord. «Jeg har allerede opplevd at her er det dyktige folk, som jeg gleder meg til å samarbeide med,» sier han. Kanskje blir han å se på Sandefjord Arena og én dag i året vil han være kristiansunder. I de 364 andre dagene vil hjertet banke for Sandefjord.

 

En av grunnene til at Raag søkte stilling i Sandefjord er at prostiet og fellesrådsområdet er sammenfallende og at prostens og kirkevergens kontor er samlokalisert. Han tenker at dette bidrar til at de forskjellige folkene og linjene i kirken trekker i samme retning. «Vi har viktigere oppdrag enn å kjempe en intern kamp,» sier Raag, «vi skal vise i ord og handling at vår kristne tradisjon og tro er mer relevant for menneskers liv enn noen gang!»

 

«Min visjon er at folk skal være glad i og støtte kirken sin, at de skal vende seg til kirken når noe står på, enten det er et nytt barn som er kommet til verden, man står ved en overgang i livet – fra barn til voksen eller man går inn i et forpliktende forhold til en livspartner – eller skal ta avskjed med noen man er glad i. Jeg ønsker også at kirken skal være der når man ønsker å takke for noe som oppleves godt, takle noe som er vanskelig eller ønsker å få svar på eksistensielle spørsmål. Jeg drømmer om at gudstjenestefeiringen skal være et rom og et sted som gir både fellesskap og mening.»

 

Raag skulle egentlig innsettes 7. mars. Dette er nå utsatt. Innsettelsesgudstjenesten blir 30. mai i Sandar kirke. Biskop Jan Otto Myrseth vil stå for innsettelsen og alle er hjertelig velkommen til å delta. Når vi kommer dit er begrensningene sannsynligvis få og vi kan feire at vi har fått ny prost og at sommeren kommer.

Kontaktinformasjon for Kirken i Sandefjord

Felles administrasjon

Adresse: Bjerggata 56, 3210 Sandefjord

Telefon: 33 45 44 50

Åpningstid kontor og telefon: 

Mandag-fredag 10-14

E-post: post@sandefjord.kirken.no 

Stokke kirkekontor: 

Adresse:  Fredrik Stanges gate 20

Telefon: 33 50 12 20

Åpningtid kontor og telefon: 

Mandag, tirsdag, torsdag, fredag 9-15

E-post: post.stokke@sandefjord.kirken.no

Andebu kirkekontor

Adresse: Bankbakken 6

Telefon: 33 43 82 53

Åpningstid kontor og telefon:

Tirsdag og torsdag 8:30-16

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"