Årlig støttemarkering for etterlatte og berørte ved selvmord. Sandefjord kirke 12. september 2021

_DSC6610 (002).jpg

Samlingen skal holdes en gang i året. Den arrangeres av Den norske kirke, Vestfold og Telemark fylkeskommune, brannvesenet, politiet, Sandefjord kommune, Kirkens SOS, Sykehuset i Vestfold og Landsforeningen for etterlatte ved selvmord og LEVE.

Arrangementet er livssynsåpent.

– Det er for å vise støtte og bidra til å våge og snakke sant om at dette er et vanskelig tema når det kommer til det personlige plan, sier diakon i Sandefjord menighet, Lise Strandberg.

I kirken ble det tent 72 lys for alle de som tok livet sitt i Vestfold og Telemark i 2018.

– Det var noe med den tenningen av lysene som var ganske følsomt. Når det blir 72 lys, og man vet at det er ett og ett menneske og mange ganger flere enkeltmennesker som skal leve videre, så var det en spesiell stemning, sier Strandberg.

– Når du står i det som en familie, er det snakk om en stor tragedie og det er utfordrende å gå videre. Et selvmord går også inn på andre enn nær familie, som venner og omgangskrets og ansatte i politi, brannvesen, hjelpeapparat og kirke. Det berører oss også, og vi vil vise støtte, sier hun.

IMG_0880 (002).jpg

Hun forteller at de fikk mange gode tilbakemeldinger etter samlingen.

– De som står igjen og skal leve videre, opplever mye usikkerhet. Vi må hjelpe hverandre så vi tør å prøve mer på og vise omtanke og støtte. Vi håper også at arrangementet kan gi lavere terskel for å oppsøke andre som har opplevd dette, sier Strandberg.

 

Hun håper de som sliter med å komme videre i livet etter et selvmord eller de som har tanker om å ta sitt eget liv, oppsøker noen å snakke med.

 

Se brosjyre for selvhjelp og hjelpetelefoner nederst på siden. 

DATO FOR NESTE MARKERING ER 12. SEPTEMBER 2021. 

 

 

imagev0k5e.png

imagektw6.png

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"