Vandring fra Bønsnes kirke over Frøshaugåsen til Skomakerstua

Torsdag 4.juni vil menigheten legge til rette for en kortvandring langs pilegrimsleden fra Bønsnes kirke over Frøshaugåsen til Skomakerstua. Oppstart med utsendelsesord er utenfor Bønsnes kirke kl. 18.00. Påmelding snarest.

Pilegrimsturen var satt opp i mai, men på grunn av restriksjoner i forbindelse med koronaviruset, har vi funnet en ny dato og tilpasset vandringen etter gjeldende smittevernregler. Bønsnes kirke holdes dessverre stengt.

Målet for vandringen er den lille, røde Skomakerstua, som ligger rett ved leden. Utenfor stua vil billedkunstner Heidi Glattre presentere sine to ikoner, som hun har gitt til Skomakerstua. Hun sier at hun gleder seg til å snakke om ikonene og arbeidet som ligger bak. Hun har kombinert den ortodokse kirkes gamle tradisjon med sitt eget moderne kunstneriske uttrykk og vil reflektere rundt ikonets spirituelle virkning.

Vandringen tar ca. 1 time i rolig og jevnt tempo. Veien fra kirken oppover Mosengbakken til Røysetoppen kan være i bratteste laget for noen. Et alternativ er å parkere ved Røysetoppen og vandre sammen med pilegrimene det siste stykke gjennom Frøshaugåsen. Vi regner ca. 20 min på leden gjennom skogen.

Vi ønsker velkommen til vandring langs pilegrimsleden, enten du velger lengste eller korteste strekning. Pilegrimene oppfordres til å holde anbefalt avstand til andre på minimum 1 meter. Ta gjerne med et sitteunderlag. Et varmt velkommen til Skomakerstua og Karin Røise som innbyr oss til hvile, foredrag, ettertanke og hyggelig prat.

I tråd med nasjonale smitteverntiltak, vil det være begrenset antall deltakere. Skyss må man ordne selv. Vi ber om at de som har symptomer på luftveisinfeksjon holder seg hjemme.

NB! Værforbehold, siden det vil ikke være mulig å komme under tak.

Påmelding til diakon Torun Eskevik Ruud på mail tr327@kirken.no eller på tlf. 412 23 028 snarest.

Kontaktinfo vil oppbevares konfidensielt i 10 dager grunnet smittesporing.

 

Kontaktinformasjon for Hole kirkelige fellesråd

Ansvarlig redaktør:

Kirkeverge Julie Ulven

Nettredaktør:

Sokneprest Morten H. Hunstad

 

Besøksadresse:

Jomfrulandsveien 2, 3530 Røyse.

Gi en gave til Hole menighet:

k.nr. 2280 40 00244

eller VIPPS nr. 122642.

E-post: post.hole@kirken.no

Tlf.: 32160100

Kontorets normale åpningstid: Man-tor 9-14 (NB: redusert nå pga korona)

Kontoret er stengt i høytider.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"