Smittespredningsfri jul i kirkene i Modum

På formannskapets møte 7. desember ble det i §7 i forskriften gitt mulighet for at det kunne være «inntil 50 personer med fast seteplassering under hele arrangementet». Vi i kirken takker for den tillitten som ble gitt fra formannskapet.

I samarbeid med kulturhuset fikk vi laget billettbestilling til alle de 13 gudstjenestene  fordelt på de 7 kirkene i Modum i løpet av julen. Alle som hadde bestilt billetter fikk reserverte plasser, og hver gudstjeneste hadde en ansatt smittevernansvarlig som registrerte de som kom og som hold oversikt om det kom noen etter påmeldte og om det var plass til disse innenfor antallsbegrensningen i hver kirke.

Så langt vi har oversikt, er det ikke noen som er smittet som følge av deltakelse i noen av gudstjenestene i Modum!

I romjulen var det en sak i Bygdeposten rundt en smittet og karantene for alle som hadde deltatt på gudstjenesten i Nykirke julemorgen.  

https://www.bygdeposten.no/menigheten-satt-i-karantene-avlyser-nyttarsgudstjenester/s/5-10-355024

8. januar sendte kirken ut følgende pressemelding:

Etter at det ble oppdaget at en av deltakerne på julemorgen gudstjenesten i Nykirke var koronasmittet, ble alle som var tilstede satt i «føre var karantene». (Den smittede var ikke selv klar over smitten da vedkommende deltok i gudstjenesten).

Det var deltakere fra 26 kohorter og til sammen 50 personer inklusiv medvirkende/ansatte i gudstjenesten. Gudstjenesten ble gjennomført med tilfredsstillende smittevern og gjeldende regler. For steder der det er sang, er dette 2 meters avstand mellom kohortene. I gudstjenesten var det en egen ansatt kun med ansvar for smittevern. Deltagerne hadde bestilt billetter til gudstjenesten i forkant, og alle hadde anvist plass.

Smittesporingsarbeidet var dermed oversiktlig. Ingen andre enn den smittedes kohort var i løpet av gudstjenesten å regne som nærkontakt.

Bakgrunnen for at alle likevel ble satt i karantene, var som et sikkerhetstiltak, siden det for tiden er flere varianter av koronasmitte. Mandag kveld kunne kirkevergen sende ut gladmeldingen  til alle kohortene som hadde vært i kirken at karantenen var over og at INGEN var smittet som følge av deltagelse på gudstjenesten.  Det er ikke registrert noen med symptomer og de som har testet seg har testet negativt.

Godt Nytt år! «Føre var» karantenen etter 1. juledag er nå over! Vi har ikke fått tilbakemelding om at noen er blitt smittet eller har symptomer som følge av deltagelse i gudstjenesten. Takk for at du er med på å bidra til godt smittevern både under gudstjenesten og i karantene tiden etterpå!

Kontaktinformasjon for Modum menighet

Besøksadresse:
Åmot kirke
Kapellveien 1
3340 Åmot

Telefon: 32 78 32 30 
Telefon- og besøkstid: 
Kl. 9-14   (Man-fre)
Kl. 10-14 (I skolens ferier)

E-post:
kirkekontor@modumkirke.no
Vipps:
Vippsnummer 123702
eller søk opp Modum Sokn

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"