Konsert Nesodden kirke 18.00

Praktisk informasjon

Fra:22.11.2020 - kl.16.00

Til:22.11.2020 - kl.22.00

Sted:Nesodden kirke

Arrangør:

Den unge Bach og hans forgjengere.

“…mange bekker små gjør en stor å” er godt ordtak, også i kunsten. Hvor ville en musikalsk skikkelse som Johann Sebastian Bach vært, uten all den praktfulle musikken som i sin tid formet ham? Gjennom en rekke små og store mesterverk forsøker cembalist Nikolai Endresen Dahl å knytte sammen klavermusikken som har preget den unge Bach. På programmet står virtuose stykker i den eventyrlige stylus fantasticus , fargerike fantasistykker, lekre dansesatser i fransk stil, så vel som et par små, ukjente perler fra Bachs innerste krets. Musikk av Dietrich Buxtehude, Georg Böhm, Jan Pieterszoon Sweelinck, Girolamo Frescobaldi, Christian Ritter, François Couperin, Johann Bernhard og Johann Sebastian Bach.

For å sikre publikum en trygg og god konsertopplevelse, er annenhver benkerad avstengt i Nesodden kirke og kapasiteten redusert til 25 personer. Det anbefales derfor å reservere billett på forhånd. I henhold til FHIs smittevernbestemmelser føres det liste over alle deltagere. Denne vil makuleres etter to uker.

Billetter kan reserveres på https://nikolaiedahl.hoopla.no/sales/denungebach

Om utøveren:

Nikolai Endresen Dahl hører til en ny generasjon av lovende, unge musikere i Norge som spesialiserer seg innen tidligmusikk. Med en uvanlig rik klang og et sterkt fokus på sangbarhet, har Nikolai en svært egen tilnærming til alle tasteinstrument - enten det være seg cembalo, orgel eller flygel.

Med bakgrunn som sangelev i videregående skole, fulgte to år med cembalostudier på Norges Musikkhøgskole hos Christian Kjos. Nikolai flyttet deretter i 2015 til Nederland, hvor han gikk i lære hos verdensledende tastespillere Richard Egarr og Olga Pasjtsjenko ved Conservatorium van Amsterdam. Siden høsten 2018 har Nikolai pleiet en stadig travlere tilværelse som frilansmusiker med internasjonalt nedslagsfelt, med Nesodden som sin base. Han samarbeider jevnlig med en rekke sangere, så vel som Ensemble Wirakocha - en gruppe som spesialiserer seg i det mangslungne barokkrepertoaret fra Latin-Amerika. Det siste året har han hatt opptredener ved bla. sommerfestivalen Frescobaldi-Akademiet, Oslo Ladegård, så vel som Ringve - Norges nasjonale Musikkmuseum.

 

Konserten er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere (FFUK) og Nesodden kirkelige fellesråd.