Åpen kirke i juli 2021

Har du lyst å ta en nærmere titt inne i Nesodden kirke i sommer? Da har du nå anledning for å gjøre nettopp det og få i tillegg en omvisning av dyktige representanter fra Nesodden Historielag.

Nesodden kirke er bygdas eldste hus! Den har vært samlingssted for nesoddingene helt siden 1100-tallet. I mange hundre år var dette den eneste kirken i Nesodden og Oppegård og hver søndag kom folk gående, ridende og roende hit. Presteskjæret blir den dag i dag brukt flittig og man kan enda forestille seg at båtene kom dit tidlig på søndag morgen med folk i finstasen for å gå i gudstjeneste.

Nesodden Historielaget ønsker gjerne å bidra til at også dagens nesoddinger og andre kan få oppleve denne historiske bygningen. I samarbeid med kirkekontoret på Nesodden inviterer vi dere til besøk og omvisning hver søndag i juli. Nesodden kirke er åpen fra 13-15.

Klarer du å finne den eldste korsfiguren i kirken? Kaster du også en beundrende blikk på utskjæringer i Barokk-stil ved alteret? Har du lyst til å vite litt mer om denne perlen av en middelalderkirke? Kom inn da vell!

Nesodden kirke er en del av Sommerkirken 2021 og det er ingenting i veien for å ta båten din til presteskjæret i sommer! Sommerkirken inviterer til å besøke alle våre 14 kirker i Søndre Follo Prosti gjerne mens man tar seg en tur eller to-tre. Ridende på hest er det kanskje ikke så mange som gjør i sommer, men det er mange som har stålhest (eller carbon for eksempel) så stig på og sykle til Nesodden kirke. Kanskje fra Nesoddbåten, via Skoklefall kirke, og for ordentlige langturer kan man jo sykle videre til Gjøfjell kirke, Drøbak kirke… ja her er det et hav av muligheter.

Åpen i Nesodden kirke fra kl. 13-15 på:

Søndag 4. juli, 11. juli, 18. juli og 25. juli.

Mer informasjon om Sommerkirken finner du her

Kontaktinformasjon for Nesodden Kirkelige Fellesråd

Nesodden Kirkelige Fellesråd
Tangen Nærsenter, Vestveien 51
1452 Nesoddtangen

Kirkesenteret ligger i 2. etasje på Tangen Nærsenter, oppgang sør-øst.

 

Åpent hver dag klokka 9–15
(sommertid 9–14)

Tlf 66 96 58 20 klokka 9–12

Fyll inn epost og klikk på «subscribe» for å abonnere på kirkens nyhetsbrev:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"