Trosopplæring i Bogafjell Sokn

Bogafjell og Figgjo menigheter har en trosopplæringsplan med tiltak for de fleste aldersgrupper fra 0 – 18 år. Det inkluderer både tiltak som skjer en gang i året, og tiltak som gjentas hver eller annenhver uke gjennom hele skoleåret. For at et arbeid skal defineres som trosopplæring etter trosopplæringsreformen kreves det at alle døpte barn i en bestemt aldersgruppe skal få invitasjon til tiltaket.

Alder Tiltak/Tema
0 Babysang
0,5 Invitasjon til samling i Åpen barnehage i Bogafjell kirke
2 Utdeling av barnebok på en gudstjeneste
3 Juleverksted i adventstiden
4 Utdeling av 4.års boka på en gudstjeneste
5 Forestilling med kirkerottene med profesjonelle skuespillere. 
6 Dåpsskole (Påmelding for dåpsskolen 2021 er åpen. Trykk her.)
9 Kirkeleir

I tillegg regnes dåp, dåpsssamtale og velsignelse, første året i barnecellene, leirene for barn og ungdom, ACT og hjelpelederprogrammet som trosopplæringstiltak.

Når det gjelder de punktuelle tiltakene, de som skjer en gang i året, har det vært en tendens til nedgang på noen av tiltakene. Det er usikkert om dette naturlige svingninger eller om det er en tendens. Andre tiltak holder seg stabile.

Trosopplæringstiltakene skaper mange gode møter mellom små og store. Tilbakemeldingene er positive. Det er en unik mulighet til å gi barn, ungdom og voksne gode møter med kirka, lære dem om Jesus og gi dem redskap til god trosopplæring hjemme. Likevel erfares det at trosopplæringstiltakene taper mot en travel hverdag og andre fritidsaktiviteter. Vi er avhengige av et godt rykte, gode relasjoner og at folk inviterer for at barn og unge skal komme til menighetene våre.

 Oversikt over åpne påmeldinger til de ulike tiltakene finner du her

 Overikt over påmeldinger til de andre arrangementene som første året i barnecellene, leirene for barn og ungdom, ACT og hjelpelederprogrammet som trosopplæringstiltak finner du her.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"