Det lurte Torstein også på da pastor Erik Andreassen i Oslo Misjonskirke Betlehem (OmB) spurte om soknepresten kunne komme østover. Bestillingen var nærmere bestemt å si litt om hva som kjennetegner menigheten vår.
Bilde: Sokneprest Torstein Nordal sammen med pastor i OmB, Erik Andreassen
Torstein traff staben i OmB til lunsjseminar torsdag 27.april. De hadde av pastor Erik fått til hjemmelekse å saumfare nettsidene våre i 10 min for å forberede eventuelle spørsmål.
Torstein hadde på sin side valgt å konkretisere «Bogafjell- metoden» i tre punkter, etter innspill fra stab og sokneråd.
1. Satse spisst, favne bredt
Som folkekirke har vi et enormt nedslagsfelt som vi er svært takknemlig for. Å være folkekirke er en gave og en oppgave. I tillegg til at vi stiller oss bak Den norske kirke sin visjon «Mer himmel på jord», er alt vårt arbeid rotfestet i menighetens visjon.
- Det er ikke et spørsmål i stab eller råd hva som er vår viktigste oppgave, eller hvorfor menigheten vår eksisterer. Det er å gjøre «Jesus sett, trodd og etterfulgt», fortalte Torstein.
Bogafjell menighet har i 20 år arbeidet ut fra synergiene mellom småfellesskap i cellegrupper og storfellesskapet i gudstjenesten. Her ligger en bevissthet om at den enkeltes tro kan vokse, og gjøre seg gjeldende i samfunnet.
2. Familie-pedagogikk og livslang trosopplæring
Gudstjenesten er kanskje det som kjennetegner menigheten vår mest utenfor soknets grenser. Akkurat nå er vi svært fornøyd med å ha fått biskopens godkjennelse på vår lokale grunnordning, etter at Kirkemøtet vedtok landsomfattende justeringer på liturgien for hovedgudstjenesten i 2019.
- Det er vår familiepedagogikk som ligger til grunn for et ønske om en inkluderende, involverende og stedegengjørende gudstjenste. Prioriteringen av barnelovsangen, barneforkynnelsen og barnas deltakelse i nattverden handler om å løfte fram barnet og barnets tro som en grunnleggende forutsetning for menighetens overlevelse, poengterte Torstein.
I tillegg trakk soknepresten fram satsingen på tweens gjennom barneceller og Livingstones som et viktig ledd i familiepedagogikken; at aldersgruppen 10-14 skal få et kirkelig tilbud i en tid der troen deres kan formes og slå røtter.
3. Stadig evaluering
På bakgrunn av menighetens visjon, er stab og råd forent mot et felles mål. I tillegg har hvert soknerådsmøte egen post der det orienteres om livet i staben. Dette legger grunnlaget for transparent forståelse av arbeidsmengde og satsinger.
- Vi har et strategisk utvalg som er satt sammen av representanter for stab, råd og andre medarbeidere. De møtes to ganger i året gjennom menighetsnettverket Agenda1. Her får vi undervisning som vi evaluerer arbeidet vårt ut fra, og som konkretiseres i halvårsplaner, sier Torstein.
Lederforum hvert kvartal er en annen arena for evaluering. Her inviteres lederne i alle menighetens virksomheter til felleskap og drøftelser om menighetens helse. Torstein understreker at avsatt tid til evaluering og undervisning bidrar til forutsigbarhet og bred involvering i beslutninger. I tillegg er Agenda1 en nettverkssamling der Bogafjell sammen med andre menigheter mottar inspirasjon og forbønn til egen virksomhet.
- Bogafjell kan lære oss mye
Staben var - skal vi tro rapporten fra Tigerstaden - takknemlige og inspirerte etter lunsjseminaret. - Jeg lar meg fascinere og inspirere av den gjennomarbeida pedagogikken som Bogafjell står for, sier en fornøyd pastor Erik Andreassen.