Greenhouse vant europeisk miljøpris

Det europeiske kristne miljønettverket ECEN har kåret ungdomsmenigheten Greenhouse i Bogafjell til vinner av årets Roman Juriga Award. – Vi er utrolig stolte og takknemlige, sier ungdomsprest Eivind Kråvik.

Bogafjell menighet sitt ungdomsarbeid «Greenhouse» mottok i fjor høst diplom som den første grønne ungdomsmenigheten i Den norske kirke. I slutten av februar ble de også vinner av «European Christian Environmental Network» sin årlig pris «The ECEN Roman Juriga Award 2020» for sitt arbeid.

I begrunnelsen for prisen heter det at komiteen særlig verdsetter den innovative tilnærmingen i prosjektet, at det engasjerer lokal ungdom, gir økt miljøbevissthet og at de går foran med et godt eksempel.

Overførbart konsept
Det at Greenhouse arbeider på mange ulike områder har vært viktig i juryens avgjørelse: "Opplæring i kristen tenkning om miljø, resirkulering, økologi, fornybar energi, naturbevaring, beskyttelse av biologisk mangfold, samt fokus på endret livsstil, bærekraftig transport og reise" er blant arbeidfeltene ECEN lister opp. Videre heter det at prosjektets forhold til lokalsamfunnet og fokus på lokale ressurser og ungdom som ressurs i seg selv, gjør at konseptet lett kan overføres til kirker og lokalsamfunn i andre land, med andre tradisjoner og kulturer. 

– Et godt eksempel og en inspirasjon for andre i vårt europeiske kristne nettverk, skriver Peter Pavlovic i ECEN i begrunnelsen.

– Håper dette kan inspirere flere
– Vi er utrolig stolte og takknemlige for å ha vunnet denne prisen. Vi synes det er gøy og spennende at dette arbeidet blir lagt merke til og vi håper at det kan inspirere flere til å bli med i det viktige arbeidet for klima og rettferdighet, sier ungdomsprest Eivind Kråvik.

12. mars kommer han sammen med ungdomsrepresentanter fra Green House til å delta på årets fagdag om ungdom på VID. De vil fortelle mer om hvilke verktøy, tiltak og metoder den lokale kirken kan iverksette og benytte seg av i møte med klimasakens sterke ungdomsbevegelse og vårt forvalteransvar, og også om hvordan dette kan styrke den lokale menighet og ungdomsarbeidet.

Her kan du lese mer om Ungdomsmenigheten Green House.

Her kan du melde deg på fagdagen.

(Siste påmeldingsfrist uten lunsj er 11. mars klokken 12.00. )

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"