God påske!

Påsken i Sør-Aurdal starter med påskevandring for barnehagene - en fellesvandring i ytre del og en i øvre.

Vi samler barna i våpenhuset - der vi forteller kort om Jesu historie fra baby til voksen.  Så tar barna frem sine selvlagede palmeblader og gjør seg klar til Palmesøndag. Vi feirer Jesu inntog i Jerusalem søndagen før korsfestelsen. En av de ansatte blir esel og et av barna får ri mens de andre står med palmebladene i hendene og synger Hosianna. 

Så går vi videre til Skjærtorsdag. Da er vi inne i kirkerommet. Ordet skjærtorsdag betyr «renselsestorsdag», og renselse ble det: Fotvask av alle som ønsket det og deretter et måltid ved duk på gulvet, bestående av brød og vin (Eller flattbrød og druer som vi brukte). En fin samtale fikk vi også til under måltidet.


              Så beveger vi oss videre til sakristiet hvor vi finner et bord med svart duk og et levende lys. Vi er kommet til Langfredag. Vi forteller om langfredag og at Jesus døde på korset. Det levende lyset blåses ut. Trosmedarbeider Helena spiller sørgemusikk og går foran inn i kirkerommet igjen. Barna samler seg rundt alteret - som ikke er pyntet men derimot hvor det ligger en svart duk der den hvite ellers ligger.

Musikken går over fra sørgemusikk til "Deg være ære" den svarte duken forsvinner - alteret pyntes og lysene tennes. Ungene har pyntet påskeegg som de pynter "påsketreet" med.
Dette påsketreet benyttes som pynt under gudstjenestene senere i påsken.

Ungene samler seg rundt "påsketreet" og prater litt videre før de stille og rolig går ut i våpenhuset og takker for seg.

En fantastisk fin opplevelse å få være med på. Takk til Helena og Signe prest, takk til barnehagene og alle barna som var med. Og en riktig god påske til dere alle sammen!


                

 

      

Kontaktinformasjon for Sør-Aurdal kirkelige fellesråd

Besøksadresse:
Tingvollbakkin 9. 
Kirkekontoret ligger i u-etasjen på kommunehuset i Bagn.

Postadresse:
Tingvollbakkin 15, 2930 BAGN

E-post:post.sor-aurdal@kirken.no.
Telefon: 61348580 
Telefon- og besøkstid: 
Tirsdag-torsdag  09-15

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"