AMISTAD

«Amistad» betyr vennskap på spansk, og er navnet på en nyoppstarta ungdomsgruppe i Stjørdal kirke.

Bakgrunn:

Trosopplæringen i de fire Stjørdalsmenighetene, også kjent som «INPUT – hele livet», har siden oppstarten hatt sitt eget misjonsprosjekt som vi samler inn penger til. Organisasjonen vi støtter heter Det Norsk Misjonsselskap (NMS), og har blant annet flere utviklingsprosjekt for barn og ungdom i Thailand.
Ungdommer som har vært med i kirkens arbeid har selv uttrykt at de ønsker å engasjere seg mer for dette prosjektet. Det er med bakgrunn i dette at vi ønsker å ta med noen ungdommer til Thailand for å se, lære og oppleve noe av det som pengene går til. De som melder seg på forplikter seg også til å bidra på en «turné» til de ulike menighetene i Stjørdal, der de forteller om turen og samler inn penger til prosjektet.
Vi samarbeider med Berg og Strinda menigheter, som har mange års erfaring med å ta med seg ungdommer på utenlandsturer for å besøke ulike misjonsprosjekt. Turen vi planlegger til Thailand blir i samarbeid med dem.

Mål med prosjektet:

- Øke givergleden til prosjektene vi støtter i Thailand
- Reise med ungdommer til Thailand, vinterferien 2021
- Skape et større eierskap til prosjektet blant ungdommene. Gjennom blant annet å samle inn penger til selve turen, til prosjektene i Thailand og ved at de videreformidle sine opplevelser til menighetene i Stjørdal.
- Øke kunnskapen om misjon og arbeidet i Thailand

Påmelding:

Påmeldingen åpner 1. november og er forpliktende, fristen er 8.november 2019. Alle deltakere må ha fylt 16 år når vi reiser (2021). Etter fristen kan man ikke melde seg på, dette er fordi vi starter planleggingen og bestilling av billetter allerede før jul i år. Derfor koster det 500kr i påmeldingsavgift, som ikke er refunderbart. Link til selve påmeldingen nederst på denne siden.

Hver deltager må regne med å betale noe i egenandel for turen, i tillegg til vaksiner og reiseforsikring. Hvor stor egenandelen blir, kommer an på hvor mye ungdommene klarer å samle inn av penger på forhånd. Men målet er at egenandelen ikke skal overstige kr.5000,-. (Totalkostnaden for reise og opphold ligger på rundt 15.000kr per person, men målet er altså at vi skal dekke det meste gjennom dugnadsarbeid). Mer info om dette på foreldremøte.
I tillegg til påmelding på nett må vi ha en underskrift av deltaker og foresatte, se vedlegg.

Foreldremøte:

I januar blir foresatte kalt inn til et møte. Her vil det komme mer detaljert informasjon. Fra Stjørdal vil det være to ansatte voksne som reiser, i tillegg er det flere voksne fra Strinda/Berg menighet som skal være med på turen. Deriblant diakon Ingun Bøe som bor på Skatval og som har bodd i Thailand og kjenner landet godt.

Vedlegg 1: årsplan for gruppa (ligger nederst på siden)
Vi forventer at de som melder seg på, prioriterer å komme på de oppsatte samlingene. Suksessen av dette prosjektet avhenger av at alle bidrar både i planlegging og gjennomføring av dugnadsarbeid, og ikke minst skape et godt fellesskap i gruppa som skal reise sammen.
Noen samlinger er lagt til Strinda/Berg menighet i Tr.heim, som vi skal reise sammen med.

Vedlegg 2: deltagerkontrakt (ligger nederst på siden)
Både foresatte og deltager må levere en skriftlig bekreftelse på ønske om deltagelse før påmeldingen er godkjent. Denne kan scannes og sendes til solwhi@stjordal.kommune.no.

Om prosjektet i Thailand, se gjerne NMS sin hjemmeside https://www.nms.no/land/thailand

 

PÅMELDING, TRYKK HER.


For spørsmål ta gjerne kontakt med:

Menighetspedagog/Ungdomsdiakon
Solveig F. Whitcomb: solwhi@stjordal.kommune.no
Menighetspedagog
Silje H. Smørvik: silje.smorvik@stjordal.kommune.no

 

 

 

 

Kontaktinformasjon for Input - hele livet

Trosopplæring i Stjørdal og Meråker fellesråd.

INPUT

 Postadresse:

Stjørdal kirkelige fellesråd

Sandgata 15

7500 Stjørdal 

Åpningstider: 08.00-15.30

Mobiltelefon til Input: 900 69 960

Telefon sentralbord: 74 83 42 20

Epost: kirkekontoret@stjordal.kommune.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"