Helt siden den kristne kirke ble grunnlagt, har det vært undervist i hva den kristne tro handler om. Troens innhold har blitt overlevert fra generasjon til generasjon. Metodene for læring har variert, men innholdet i troen er viktig å formidle.
Gjennom opplevelser, aktiviteter og erfaringer inviterer menighetene til ulike arrangementer. Babysang, utdeling av 4-årsbok, overnatting i kirken (Lys våken) og konfirmasjon er eksempler på tiltak hvor trosuttrykk læres og leves i et fellesskap. Mange menigheter har faste aktiviteter for ulike aldre, slik som kor, søndagsskole, speider og andre interessegrupper. Til sammen er dette med og gir trosopplæringen både dybde og bredde.
For alle
Trosopplæringen som skjer i menigheten skal være lagt til rette slik at alle kan delta. Dette gjelder uavhengig av funksjonsevne, livssituasjon, kjønn og etnisk bakgrunn.
Samisk
I områder med samisk befolkning vil samisk kultur, språk og identitet prege innholdet i trosopplæringen. Også andre steder hvor det bor samiske barn og unge, skal det legges til rette for samisk trosopplæring.
Trosopplæringstilbud til barn og unge
I dåpshandlingen leser vi fra Bibelen om «å lære å kjenne» troen. Dette ønsker kirken å bidra til, sammen med de som har ansvar for oppdragelsen for barnet. Derfor har kirken tilbud om trosopplæring for barn og unge fra 0 til 18 år.