Hvordan hadde lokalsamfunnet vårt sett ut uten Kirken? Hvordan ville landet vårt vært uten en folkekirke? Det er nokså vanskelig å forestille seg. Kirken er til stede overalt i Norge. Den tar del i våre hverdagsliv og ved livets begivenheter. I sorgen og festen, i trøsten, sangen, leken og gleden. Kirken er åpen for alle, fra vugge til grav. Kirken har rom for deg!
Hvordan vil du at kirken skal være? Ved Kirkevalget 8.-9. september har du mulighet til å påvirke: Samtidig som kommunestyre- og fylkestingsvalget holdes, kan du også stemme fram hvem som skal lede kirken på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Det skjer i et lokale rett i nærheten av kommunevalget. Eller du kan forhåndsstemme fra 10. august til 6. september.
Her kan du forhåndsstemme:
Hovin og Mogreina menigheter: Jessheim kirke (Rådhusvn. 5) mandag–fredag kl. 09.00-14.00 i perioden 10. august til 5. september.
Furuset menighet: Furuset kirkekontor (Kisavegen 39 A) mandag¬-fredag kl. 10.00 -14.00 i perioden 26. august til 5. september.
Ullensaker menighet: tirsdager og onsdager kl. 11.00-14.30 på menighetssenteret og søndager kl. 12.00-13.00 i kirken.
Valgting
Tidspunktene er det samme for alle stemmekretser: Søndag 8. september kl. 15.00-20.00 og mandag 9. september kl. 10.00-20.00.
Her finner du ditt valgting:
Mogreina stemmekrets: Mogreina skole (Møllerstadringen 12)
Jessheim stemmekrets: Ullensaker rådhus (Furusethgata 12)
Hovin stemmekrets: Hovin skole (Krogfossvegen 32)
Skogmo stemmekrets: Skogmo skole (Gamle Algarheimsveg 200)
Furuset stemmekrets: Algarheim skole (Oscar Christensens veg 20) og Nordkisa skole (Anna Willersrud veg 12)
Borgen stemmekrets: Alfhallen Dugnadsveien 13, 2040 Kløfta
Åreppen stemmekrets: Åreppen skole Trondheimsvegen - Kløfta 139, 2040 Kløfta
To valg
Kirkevalget er to valg: Du kan stemme på kandidater til menighetsrådet og til bispedømmeråd og Kirkemøtet.
Til menighetsrådsvalget i Hovin, Mogreina, Furuset og Ullensaker har en gjeng flotte medlemmer sagt ja til å være kandidater til menighetsrådene og lede menighetene de neste fire årene. Dette er et flertallsvalg, der du blant annet har mulighet til å gi kandidater en ekstrastemme. Kandidatene med flest stemmer blir med i rådet.
Ved valget til bispedømmeråd og Kirkemøtet stiller Bønnelista, Nominasjonskomiteens liste og Åpen folkekirke lister. Dette er et forholdstallsvalg, der det endelige rådet avspeiler både hvor mange stemmer den enkelte liste og også den enkelte kandidat fikk.
Bispedømmeråd finnes i hvert av landets elleve bispedømmer. Rådet ansetter blant annet prester og leder bispedømmet sammen med biskopen. Medlemmene av bispedømmerådet er også medlemmer av Kirkemøtet, det øverste representative organet i Den norske kirke.
Fra juss til gudstjeneste
Menighetsrådets og bispedømmerådets arbeid spenner over mange temaer. Det kan være barne- og ungdomsarbeid, juss og økonomiforvaltning, ansettelser, gudstjenester, miljø og rettferdighet, omsorg, musikk og misjon. Rådene skal sørge for vekst og næring til kirken og lokalsamfunnet der du bor.
Første uka i august får alle medlemmene i Den norske kirke tilsendt et valgkort og en brosjyre om valget. Følg med i postkassa, møt opp og stem!
Les mer om kandidatene til begge valgene her i bladet, på nettsidene våre – www.kirkerull.no eller på www.kirkevalget.no
Godt valg!
Visste du at…
• Ved kirkevalget i 2015 stemte 520 323 kirkemedlemmer. Det var en rekorddeltakelse på 16,7 prosent.
• Ca. 3,1 millioner nordmenn har rett til å stemme ved Kirkevalget 8.-9. september.
• Det er dåpen som gir medlemskap i Den norske kirke.
• Ungdom har stemmerett i Kirkevalget fra året de fyller 15.
• Et menighetsråd har 4-10 medlemmer, i tillegg til soknepresten. Medlemmene har ulik utdannings- og yrkesbakgrunn og mange er også aktive på andre arenaer i lokalsamfunnet.
• Til sammen skal 7.000 rådsmedlemmer stemmes inn i Kirkevalget 2019.