Søndagstanker 2. juli 2017

Søndagstanker

Søndag 2. juli

4. søndag i treenighetstiden  

Prekentekst Mark. 10,17-27.

 

«Mission impossible!»

Du har kanskje sett noe av filmene med navnet som er nevnt ovenfor. De handler om umulige oppdrag som i filmverdenen blir mulige likevel. På søndag får vi høre om en rik ung mann. Han har et oppdrag for sin egen del. Han ville gjerne ha en plass i Guds rike, blir frelst. Han hadde antagelig lest de gamle løftene om at paradis skal åpnes igjen. Han ville dit, og dermed kom han til Jesus for å søke råd. Jesus svarer med at han må leve i ett med kjærligheten, konkretisert med noen av de ti bud.

Mannen var oppriktig, og mente at han hadde holdt dette fra han var barn av. Da står det at Jesus så på ham, fikk ham kjær og sa følgende: Gå og selg alt du eier og gi det til de fattige. Da gikk den unge mannen bedrøvet bort, for han var svært rik. Han hadde møtt sitt «Mission impossible» og det handlet ikke om eventyr, derimot det virkelige livet. Det var selve kjærligheten som krevde sitt.

Jesu venner ble forferdet og lurte på hvem som da kunne bli frelst. Jesus sa: For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. Guds rike kan ingen trenge inn i. Vi har for mye med oss og i oss som ikke passer inn. Vi har alle kommet til vårt umulige oppdrag. Heldigvis kan Gud, og hans barmhjertighet er vårt håp.

God søndag!

Gunnar Øvstegård

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"