Søndagstanker 20. august 2017

Søndagstanker

 

Søndag 20. august

11. søndag i treenighetstiden

Tekst: Matt. 23, 37-39

 

 

HØR PÅ MEG DA!

Har du opplevd å prøve å veilede noen og føle at de ikke bryr seg om det du sier? At de ler av deg og sier at de vet bedre? Men du er helt sikker på at det du prøver å formidle er superviktig for dem. Du er har lært og erfart, og vil så gjerne at de skal slippe å gjøre dumme ting og ta håpløse valg.

         Kanskje var det sånn Jesus følte det når han snakket til de skriftlærde og fariseerne. De visste best. De kunne alle lovene. Men Jesus så at de var “flinke” med gjerninger, men hadde kalde hjerter. Jesus viste til alle profetene som Gud har sendt, men som de ikke ville høre på. Han blir ikke trodd. Ikke hørt. De ville ikke høre.

         Da fariseeren spurte Jesus for å sette ham på prøve, om hvilket bud som var det største i loven, svarte Jesus: “Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av all din sjel og av all din forstand.(…) Men det andre er like stort: Du skal elske din neste som deg selv”.Matt 22, 37-39.

         Det er ditt valg hvem du hører på og hva du tror. Å være en kristen betyr at du først og fremst skal elske din Gud og deretter din neste som deg selv. Hjerter fylt av Guds kjærlighet vil ønske å gjøre gode gjerninger. Det er godt å gi Guds kjærlighet videre!

 

                                                                                     Marianne Hole Skjermo

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"