Søndagstanker 20. januar 2019

Nåde Nåde er et gammeldags ord, som nesten ikke brukes lenger.

Søndagstanker

20.januar

3. s. i åpenbaringstiden

Joh. 1,15-18

 

Nåde

 

Nåde er et gammeldags ord, som nesten ikke brukes lenger. Kanskje bare av unger som lekesloss, og den ene vil gi seg, og roper: ”Nåde!” Og i formen benådning når noen slipper straffen de er dømt til. For noen betyr benådning at de får leve, fordi dødsdommen er blitt slettet.

Nåde betyr å få noe ufortjent godt. Som å få ettergitt straff eller gjeld. Det er det Guds nåde handler om.

Noen av oss er heldige: Vi har fått et liv der det ikke har vært nødvendig å stjele, lyve og drepe. Men, det betyr ikke at jeg for min del kan si at jeg aldri ville ha gjort det. Om ting hadde falt seg annerledes.

Og hva med alt jeg ikke gjør? Hva med tiggeren, som sulter, fordi jeg vil spise pølsa selv? Var det ikke for Guds nåde, kunne det vært jeg som satt der med tom kopp.

Nåde er ikke noe vi kan gjøre oss fortjent til. Og det er lett å bli hovmodig, fordi jeg har fått så mye mer nåde enn min arme neste. Slik må det ikke være, for når det kommer til det harde, så er det bare nåden som gjelder. Og heldigvis:

Av hans fylde har vi alle fått, nåde over nåde. For loven ble gitt ved Moses, nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus.”

 

Arne Andersen

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"